Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ειδήσεις απο Ελλάδα

Ειδήσεις απο Ελλάδα (172)

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 10:59

Λιπάσματα Νέας Τεχνολογίας NUTRIMORE

Written by

 

Η εταιρεία μας για άλλη μια φορά είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει μια ακόμα νέα συνεργασία αυτή την φορά με την Αμερικάνικη εταιρεία COMPASS MINERALS από την οποία εξασφάλισε την αποκλειστικότητα των καινοτόμων ιχνοστοιχείων DDP-WOLF TRAX με τα οποία πλέον αναβαθμίζονται τα λιπάσματα Νέας Τεχνολογίας NUTRIMORE και αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα από τον ανταγωνισμό .
Πλέον λοιπόν τα ιχνοστοιχεία Β, Fe και Zn, δεν είναι σε ξεχωριστό κόκκο όπως συμβαίνει σε όλα τα κοινά blending αλλά αντίθετα είναι σε μορφή σκόνης και καλύπτουν όλους τους κόκκους των λιπασμάτων NUTRIMORE , εξασφαλίζοντας τέλεια διασπορά των ιχνοστοιχείων και 100% απορρόφηση τους από τα φυτά.
Τα  ιχνοστοιχεία WOLF TRAX είναι πατενταρισμένα και νέας τεχνολογίας με τα εξής κύρια χαρακτηριστικά:
 • Εξασφαλίζουν τέλεια διασπορά.
 • Δεν δεσμεύονται στο έδαφος ανεξαρτήτου pH και θερμοκρασιών του εδάφους.
 • Παρέχουν θρέψη σε δύο χρόνους και άμεσα αλλά και παρατεταμένα.
 • Παρέχουν 10 φορές πιο ισχυρή θρέψη σε σχέση με τα κοινά κοκκώδη ιχνοστοιχεία.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα νέα ιχνοστοιχεία μπαίνουν σε υποδεκαπλάσια σχεδόν συγκέντρωση.
Έτσι για παράδειγμα το NUTRIMORE 20-10-15+2MgO+1Fe+0,7Zn αναβαθμίζεται σε NUTRIMORE 20-10-15+2MgO+0,13 Fe +0,09 Zn,το NUTRIMORE 20-7-12 +2MgO+0,3 B αλλάζει σε NUTRIMORE 20-7-12+2MgO+0,04Β κ.λ.π
 Σταδιακά η εταιρεία μας θα αναβαθμίσει όλους τους τύπους NUTRIMORE με τα νέα ιχνοστοιχεία, ανανεώνοντας και τις συσκευασίες οι οποίες πλέον θα έχουν έντονα την σήμανση WOLF TRAX σε ευδιάκριτο σημείο.
 
Αριστερά λίπασμα NUTRIMORE ενισχυμένο με Fe-DDP WOLF TRAX, πάνω σε όλους τους κόκκους και δεξιά κοινό blending με κοινό θειϊκό σίδηρο.
Τα παραπάνω πλεονεκτήματα έρχονται να προστεθούν στα ήδη αναγνωρισμένα πλεονεκτήματα των NUTRIMORE:
-Μηδενικές απώλειες αζώτου.
- Άμεση θρέψη με άζωτο.
-Φώσφορος 95% υδατοδιαλυτός -πλήρως απορροφήσιμος.
-Πλήρης θρέψη.  
-Αύξηση σοδειάς  τουλάχιστον 10%– Μεγαλύτερο Κέρδος.

     
  t.


 

Διευρυμένη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, με αντικείμενο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τη μεταποίηση στην αγροτική παραγωγή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Μολδαβού πρέσβη Ανατόλ Βανγκελί στην Ημαθία, όπου και καθορίστηκε η ατζέντα των συνομιλιών, εν όψει της επικείμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στις εξαγωγές νωπών αγροτικών προϊόντων, αλλά και της μεταποιημένης παραγωγής.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε τη βασική προτεραιότητα που θέτει σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της Ημαθίας για την άρση του ρωσικού εμπάργκο.

«Μετά το ρωσικό εμπάργκο προς την Ελλάδα, που ήλθε ως αντίμετρο της Ρωσίας στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επιχειρήσεις της Ημαθίας προσπαθούν να κρατηθούν στη διεθνή αγορά των νωπών προϊόντων, όπου κυριαρχεί φυσικά το επιτραπέζιο ροδάκινο μας, χωρίς καμία μέριμνα εκ μέρους της κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα του ρωσικού εμπάργκο είναι καταστροφικά για την Ημαθία. Τόσο για τους αγρότες μας, που δεν καλύπτουν πλέον με τις τιμές που λαμβάνουν ούτε το κόστος παραγωγής όσο και για τις συνεταιριστικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν κυριολεκτικά “χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους”. Ο κύκλος του ροδάκινου περιλαμβάνει μια σειρά επαγγελμάτων: Από τη μεταφορά και τη συσκευασία ως την τυποποίηση, σε έναν κλάδο που απασχολεί εποχικά χιλιάδες εργαζόμενους στην περιφερειακή μας ενότητα, αλλά και στη γειτονική Πέλλα. Το ζήτημα του ροδάκινου δεν λύνεται με ημίμετρα των χυμοποιήσεων και της διάθεσής τους εντός των συνόρων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Ο κ. Καλαϊτζίδης επισήμανε ακόμη την αναγκαιότητα να αναζητηθούν νέες μέθοδοι προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, χαρακτηρίζοντας «ενδιαφέρουσα τόσο την εξαγωγική προσέγγιση της Μολδαβίας, αλλά και της ιταλικής αγοράς του Μιλάνου».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες  που παρέχει η δημοτική αρχή του Μιλάνου σε Έλληνες εξαγωγείς για τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων της Ημαθίας στη δημοτική αγορά της  ιταλικής πόλης.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ημαθίας, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας  Στέφανος Αποστολίδης τόνισε την αλληλέγγυα στάση του Επιμελητηρίου στις προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την αναζήτηση νέων αγορών για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και το Επιμελητήριο Ημαθίας θα συνεργαστούν το επόμενο διάστημα για να επεξεργαστούν από κοινού σειρά προτάσεων σχετικών με την ατζέντα της σύσκεψης και να δρομολογήσουν την υλοποίησή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του Επμελητηρίου, ο επικεφαλής του Μολδαβικού Επιμελητηρίου Βασίλ Νίκας, ο εκπρόσωπος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μάρκο Φλοριάν, καθώς και  πολλοί εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών της Ημαθίας.

 

Και επίσημα έγκριση για τα επόμενα πέντε χρόνια έλαβε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το φυτοπροστατευτικό προϊόν (ζιζανιοκτόνο) ROUNDUP FLEX της εταιρείας Μονσάντο που εμπεριέχει την δραστική ουσία glyphosate.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια και η υπογράφει η προϊσταμένη τη Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής –τμήμα Φυτοπροστατευτικών προϊόντων, η άδεια διάθεσης στην αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος χορηγείται από τις 06/3/2018 έως και την 15/12/2023.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση με τη Χορήγηση άδειας στο φυτοπροστατευτικό Roundup Flex.pdf

Στο σχετικό έγγραφο που απεστάλει και στην Μονσάντο αναγράφονται οι οδηγίες χρήσης του προϊόντος οι οποίες έχουν ως εξής: 

Τρόπος εφαρμογής:

Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 200 - 400 κυβικά εκατοστά για 10 τετραγωνικά μέτρα (20 έως 40 κυβικά εκατοστά για 1 τετραγωνικό μέτρο) και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους  τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.

Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).

Τρόπος παρασκευής ψεκαστικού υγρού:

Γεμίζoυμε  τo  δοχείο  του  ψεκαστικού  μέσου  με  νερό  μέχρι  τη  μέση  και προσθέτουμε  αναδεύοντας  την  συνιστώμενη  δόση  του  σκευάσματος.

Συμπληρώνουμε  με  το  υπόλοιπο  νερό,  αναδεύοντας  συνεχώς.  Να  μη χρησιμοποιείτε ακάθαρτο ή σκληρό νερό για τη διάλυση του φαρμάκου.

Καθαρισμός ψεκαστικών μηχανημάτων:

Αδειάστε  τελείως  το  ψεκαστικό  μέσο.  Ξεπλύνετε  το  δοχείο  του  και  όλα  τα εξαρτήματα  του  ψεκαστικού  με  νερό  και  απορρυπαντικό  και  στη  συνέχεια ξεπλύνετε τρεις (3) φορές με καθαρό νερό

Οδηγίες για την ασφαλή απόσυρση του φυτοπροστατευτικού προϊόντος και της συσκευασίας:

Οι  φιάλες  ξεπλένονται  υπό  πίεση  ή  γίνεται  τριπλό  ξέπλυμα  (τα  νερά  του ξεπλύματος  τα  ρίχνουμε  στο  ψεκαστικό  υγρό)  και  στη  συνέχεια  αφού καταστραφούν προηγουμένως με τρύπημα, για τη διασφάλιση της μη περαιτέρω χρήσης,  εναποτίθενται  σε  σημεία  συλλογής  για  ανακύκλωση  ή  ανάκτηση ενέργειας.

 

 

Πηγη

Το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας, που έντυσε στα χιόνια την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, άρχισε να υποχωρεί, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τις οποίες έκαναν λόγο οι μετεωρολόγοι στις πεδινές περιοχές, όπου εκεί βρίσκεται ο κύριο όγκος της καλλιέργειας στα ροδάκινα, στα νεκταρίνια και στα βερίκοκα.
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις παραγωγικών κύκλων από την Ημαθία, η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε τη χθεσινή νύχτα ήταν στο μείον 5, και αυτή όχι σε όλα τα μέρη αλλά σε κάποιους θύλακες.
Σε αυτά τα επίπεδα διαμορφώθηκε η θερμοκρασία και στην Πέλλα, ενώ στην περιοχή του Τυρνάβου δεν σημειώθηκε παγετός.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, εικάζεται ότι έχουν υποστεί ζημιές, όχι όμως σημαντικές, οι υπέρ-πρώιμες ποικιλίες που βρίσκονται αυτήν την ώρα στο στάδιο της ανθοφορίας, δηλαδή οι ποικιλίες εκείνες που δίνουν καρπούς μέσα στον Μάιο. Οι ζημιές όμως αυτές όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επηρεάσουν την εξέλιξη της σεζόν στα παραπάνω προϊόντα.

 

Πηγη

Με τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), και με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε πρόσφατα επιχείρηση σε αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός παράνομων φυτοφαρμάκων, καθώς και ακατάλληλα για κατανάλωση γεωργικά προϊόντα κ.ά.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αποθήκη που διαχειρίζονταν 56χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου. Ο 56χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων,
142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων.

Παράλληλα υπάλληλοι του Ε.Φ.Ε.Τ. δέσμευσαν 334,2 κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 8 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης.

Επισημαίνεται ότι το ΥΠΑΑΤ έχει ως βασικό στόχο την πάταξη της παράνομης διακίνησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων και άλλων γεωργικών εφοδίων καθώς αφενός μεν υποβαθμίζουν την ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, αφετέρου, δε, σε πολλές περιπτώσεις είναι επικίνδυνα για την υγεία των παραγωγών και των καταναλωτών. Παράλληλα το Δημόσιο έχει σημαντική απώλεια εσόδων λόγω της παράνομης διακίνησης.

 

 

 

Πηγη

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 12:24

Σε ισχύ το εθνικό σύστημα αγροτικών συμβουλών

Written by

Θεσμοθετείται και επίσημα το Εθνικό Σύστημα Γεωργικών Συμβουλών, το οποίο θα διαμορφώσει το περιβάλλον πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η προκήρυξη του Μέτρου 2 «Γεωργικές Συμβουλές» των Προγραμμάτων, η οποία αναμένεται να βγει στον αέρα αρχές του 2018 με προϋπολογισμό περίπου 120 εκατ. ευρώ.

 

Με απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σκοπός του συστήματος παροχής συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι η υποστήριξη των γεωργών για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησής.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση Καθορισμός λεπτομερειών του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.pdf

Προτεραιότητα πρόσβασης στο εν λόγω σύστημα παροχής συμβουλών έχουν οι νέοι γεωργοί έως 40 ετών, οι νεοεισερχόμενοι γεωργοί και τα μέλη των συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων των γεωργών όπως συνεταιρισμοί, οργανώσεις παραγωγών, ομάδες παραγωγών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕΠ).

 

Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

Άρθρο 3

Βασικές αρχές Σ.Π.Σ.Γ.Ε.

1. Όλοι οι γεωργοί έχουν πρόσβαση στο Σ.Π.Σ.Γ.Ε. σε εθελοντική βάση.

2. Προτεραιότητα πρόσβασης στο Σ.Π.Σ.Γ.Ε. έχουν οι νέοι γεωργοί έως 40 ετών, οι νεοεισερχόμενοι γεωργοί και τα μέλη των συλλογικών επαγγελματικών σχημάτων των γεωργών όπως συνεταιρισμοί, οργανώσεις παραγωγών, ομάδες παραγωγών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕΠ).

3. Το Σ.Π.Σ.Γ.Ε. έχει στρατηγική κατεύθυνση την υιοθέτηση και καθιέρωση ενός βιώσιμου τρόπου διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και το οποίο παρακολουθείται και τεκμηριώνεται στη βάση ενός ενιαίου δημόσιου πληροφοριακού συστήματος.

4. Οι γεωργικές συμβουλές εξυπηρετούν, μεταξύ άλλων, τους στόχους που τίθενται σε ενωσιακό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Επιπλέον διαφοροποιούνται και προσαρμόζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπ' όψη, μεταξύ άλλων, στόχους και πολιτικές που αποτυπώνονται στις Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) των Περιφερειών.

5. Το Σ.Π.Σ.Γ.Ε δεν αποτελεί ελεγκτικό μηχανισμό τήρησης των εθνικών και κανονιστικών απαιτήσεων, αλλά μηχανισμό αποδοχής εφαρμογών και ευαισθητοποίησης των γεωργών προς την κατεύθυνση της τήρησής τους και κυρίως της βελτίωσης της θέσης της εκμετάλλευσης.

6. Συγκροτείται ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), αποτελούμενη τουλάχιστον από εκπροσώπους του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛ.Γ.Ο.- ΔΗΜΗΤΡΑ, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, επιμελητηρίων ή/και σχετικών επιστημονικών φορέων. Έργο της είναι η υποστήριξη των αρμοδίων αρχών δια της επιστημονικής παρακολούθησης του Σ.Π.Σ.Γ.Ε. καθώς και η υποβολή προτάσεων βελτίωσης αυτού.

 

Άρθρο 6

Προϋποθέσεις πιστοποίησης Γ.Σ. και Φ.Π.Γ.Σ.

1. Για την ένταξη στο Σ.Π.Σ.Γ.Ε., δύνανται να πιστοποιηθούν ως Γ.Σ. τα φυσικά πρόσωπα, Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. (του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή άλλων συνδεδεμένων ή σε συμφωνία με την Ε.Ε. κρατών, για την παροχή υπηρεσιών στο έδαφος της Ε.Ε.) που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 2 και 3, κατά περίπτωση.

2. Για να πιστοποιηθεί ως Γ.Σ. ένα φυσικό πρόσωπο, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 8, πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να είναι κάτοχος πτυχίου Γεωπόνου, Κτηνιάτρου, Δασολόγου, Περιβαλλοντολόγου, Γεωλόγου, Μηχανικού Περιβάλλοντος, Οικονομολόγου, Οινολόγου, Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολόγου Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας (Α.Ε.Ι.-ΑΤΕ.Ι.) ή αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών, σχολών της αλλοδαπής και να διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος σε ισχύ από το οικείο Επιμελητήριο, εφόσον η επαγγελματική του ειδικότητα το απαιτεί. Στην περίπτωση εισαγωγής νέων θεματικών πεδίων δύνανται να επεκταθούν οι παραπάνω ειδικότητες.

β) Να κατέχει «Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης» του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης του άρθρου 7.

γ) Να μην υφίσταται σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για αδίκημα που σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα ή για οικονομικό αδίκημα.

δ) Να μην εμπλέκεται με κανένα τρόπο στον έλεγχο των Γ.Σ. και Φ.Π.Γ.Σ.

ε) Να μην ασκεί εμπορία γεωργικών και κτηνιατρικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων.

Δυνατότητα πιστοποίησης έχουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της, υπό οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι-Α.ΤΕ.Ι.). Επιπλέον των παραπάνω προϋποθέσεων, οι συμβουλές που θα παρέχουν πρέπει να είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας ή του φορέα για τον οποίο εργάζονται.

Για να πιστοποιηθεί ένας Φ.Π.Γ.Σ. σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7, πρέπει να πληροί κατ' ελάχιστον τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να έχει νομική προσωπικότητα σύμφωνα με την κείμενη εθνική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων και ειδικών μορφών στο πλαίσιο λειτουργίας των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αντίστοιχων Αναπτυξιακών Εταιρειών.

β) Να συμμετέχουν στη νομική οντότητα ή να απασχολούνται σε αυτή με πλήρη απασχόληση, τουλάχιστον τρεις (3) πιστοποιημένοι Γ.Σ. της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, εκ των οποίων οι δυο (2) τουλάχιστον να είναι Γεωτεχνικοί.

γ) Προκειμένου να διασφαλίζεται η γνώση της περιοχής , η οικονομικότητα της παροχής συμβουλευτικής και η περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση.

γα) Να διαθέτει έδρα στην Περιφέρεια δραστηριοποίησής του.

γβ) Να δραστηριοποιείται σε προσδιορισμένο γεωγραφικά χώρο έως δυο όμορες Περιφερειακές Ενότητες.

δ) Το νομικό πρόσωπο και τα μόνιμα στελέχη αυτού δεν πρέπει:

δα) Να ασκούν εμπορία γεωργικών και κτηνιατρικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων.

δβ) Να είναι μέτοχοι σε εταιρεία εμπορίας γεωργικών και κτηνιατρικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων.

δγ) Να εργάζονται σε εταιρεία εμπορίας γεωργικών και κτηνιατρικών εφοδίων και αγροτικών προϊόντων.

Πιστοποιημένος Γ.Σ. που μετέχει ή εργάζεται σε Φ.Π.Γ.Σ. δεν δύναται να μετέχει ή να εργάζεται παράλληλα και σε άλλο Φ.Π.Γ.Σ. ή σε ατομική επιχείρηση.

6. Η πιστοποίηση είναι πενταετούς (5) διάρκειας, τηρουμένων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την παρούσα απόφαση. Με τη λήξη της πιστοποίησης ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 8 της παρούσας.

 

Άρθρο 7

Επιμόρφωση Γεωργικών Συμβούλων

1. Για την πιστοποίηση των Γ.Σ. και την εγγραφή τους στα σχετικά μητρώα του άρθρου 9 της παρούσας, είναι αναγκαία η παρακολούθηση εισαγωγικού επιμορφωτικού προγράμματος από τον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα εν λόγω προγράμματα διοργανώνονται τουλάχιστον μία φορά ετησίως και υποχρεούνται να παρακολουθήσουν οι νέοι αιτούντες εγγραφής στα μητρώα Γ.Σ.

2. Ο ΕΛ.Γ.Ο-ΔΗΜΗΤΡΑ, κατόπιν σχετικής εισήγησης στη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων μεριμνά για τη διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων επανακατάρτισης, τα οποία υποχρεούνται να παρακολουθήσουν οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Γ.Σ. που θα κληθούν γι' αυτό το σκοπό. Επίσης υποχρεούται να διοργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα όταν στο Σ.Π.Σ.Γ.Ε. εισάγονται νέα θεματικά πεδία, όπως προβλέπεται στην παράγραφο στ του άρθρου 2. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να πιστοποιηθούν στα νέα θεματικά πεδία υποβάλλουν σχετική αίτηση στον ΕΛ.Γ.Ο. -ΔΗΜΗΤΡΑ.

3. Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων επιμόρφωσης (εισαγωγικού και επανακατάρτισης), οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με εξέταση και στους επιτυχόντες χορηγείται «Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης» στην οποία αναγράφονται και τα θεματικά πεδία που καλύπτει αυτή.

4. Η αξιολόγηση του προγράμματος επιμόρφωσης καθώς και των εκπαιδευτών διενεργείται από τους συμμετέχοντες, με απάντηση σε ερωτηματολόγια που υποβάλλονται από το φορέα διοργάνωσης, μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος.

 

Άρθρο 8

Διαδικασία πιστοποίησης Γ.Σ. και Φ.Π.Γ.Σ.

1. Ο ΕΛ.Γ.Ο.- ΔΗΜΗΤΡΑ με μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου του, δημοσιεύει κάθε έτος προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με τις οποίες καλεί τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γ.Σ. καθώς και τις νομικές οντότητες ως Φ.Π.Γ.Σ., να υποβάλουν αιτήσεις- υπεύθυνες δηλώσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά για την εγγραφή τους στα αντίστοιχα μητρώα. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση των φυσικών προσώπων προηγείται της πρόσκλησης για την πιστοποίηση των νομικών οντοτήτων.

2. Οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΥΠΑΑΤ, της ΕΥΔ ΠΑΑ και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο. Οι προσκλήσεις δημοσιοποιούνται ευρέως με οποιαδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο. Επιπλέον κοινοποιούνται σε συλλογικά όργανα (επιμελητήρια, ενώσεις κ.α.) με στόχο την ευρεία και έγκαιρη ενημέρωση των μελών τους.

3. Τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γ.Σ. και πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 6 της παρούσας, υποβάλλουν στον ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ, τα ακόλουθα:

α) Αίτηση στην οποία αναγράφονται τα θεματικά πεδία της παρ. στ του άρθρου 2 που είναι σχετικά με το βασικό τους πτυχίο και με το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών τους, εφόσον υπάρχει και για τα οποία επιθυμούν να πιστοποιηθούν. Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθορίζονται τα θεματικά πεδία πιστοποίησης σε σχέση με τους τίτλους σπουδών.

β) Τα δικαιολογητικά (αντίγραφα αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, τίτλων σπουδών) με τα οποία αποδεικνύεται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις των παρ. 1 και 2α του άρθρου 6.

γ) Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις των περ. γ, δ της παρ. 2 και κατά περίπτωση της παρ. 3 του άρθρου 6.

δ) Παράβολο εγγραφής ύψους 20 €. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα της παρ. 3 του άρθρου 6.

Το ΔΣ του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ συγκροτεί Επιτροπές για την εξέταση της πληρότητας και του περιεχομένου της αίτησης, της υπεύθυνης δήλωσης και των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται, βάσει των οποίων καταρτίζεται πίνακας συμμετεχόντων στο εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του άρθρου 7. Η αίτηση εξετάζεται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της από την Επιτροπή. Σε περίπτωση διαπίστωσης ελλείψεων ο ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει σχετικά τον ενδιαφερόμενο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος οφείλει να προσκομίσει τα ελλείποντα δικαιολογητικά εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την παραλαβή του ηλεκτρονικού μηνύματος. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο διάστημα η αίτηση απορρίπτεται.

Μετά την υλοποίηση του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης, οι ανωτέρω Επιτροπές εισηγούνται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, για τους ενδιαφερόμενους που έλαβαν τη «Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης» την πιστοποίηση ή μη και την εγγραφή τους ή μη στα Μητρώα του άρθρου 9 της παρούσας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, αποφασίζει επί της εισήγησης της Επιτροπής. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ ή ο νόμιμος αναπληρωτής του υπογράφει και χορηγεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό, με βάση την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Οι νομικές οντότητες της παρ. 3 του άρθρου 4 της παρούσας που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Φ.Π.Γ.Σ. υποβάλλουν στον ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, αίτηση υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο τους, τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις των παρ. 4α, 4β, και 4γ του άρθρου 6 της παρούσας καθώς και υπεύθυνη δήλωση για την παρ. 4δ του άρθρου 6 της παρούσας και παράβολο εγγραφής ύψους 20 €.

Ειδικότερα:

i. Για την παρ. 4α και για την απόδειξη της νόμιμης σύστασης και εκπροσώπησης, η ενδιαφερόμενη νομική οντότητα προσκομίζει, τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης (όπως καταστατικά, πιστοποιητικά μεταβολών, αντίστοιχα ΦΕΚ, συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα, σε περίπτωση Α.Ε., κ.λπ., ανάλογα με τη νομική μορφή του). Από τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να προκύπτουν η νόμιμη σύσταση του, όλες οι σχετικές τροποποιήσεις των καταστατικών, το/τα πρόσωπο/α που δεσμεύει/ουν νόμιμα την εταιρία (νόμιμος εκπρόσωπος, δικαίωμα υπογραφής κ.λπ.), τυχόν τρίτοι, στους οποίους έχει χορηγηθεί εξουσία εκπροσώπησης, καθώς και η θητεία του/των ή/και των μελών του οργάνου διοίκησης/ νόμιμου εκπροσώπου.

Για την παρ. 4β, η ενδιαφερόμενη νομική οντότητα προσκομίζει τα στοιχεία των απασχολούμενων πιστοποιημένων Γ.Σ. (Ονοματεπώνυμο - Ειδικότητα- Θεματικές Ενότητες - Αριθμός Μητρώου ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), τις συμβάσεις εργασίας και πίνακα προσωπικού σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 16 του ν. 2874/2000 (ΦΕΚ 286/Α’/2000).

Οι Επιτροπές της παρ. 4 του παρόντος άρθρου εξετάζουν την πληρότητα και το περιεχόμενο αυτών και εισηγούνται στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, την πιστοποίηση ή μη της ενδιαφερόμενης νομικής οντότητας και την εγγραφή της ή μη στα μητρώα του άρθρου 9 της παρούσας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, αποφασίζει επί της εισήγησης της Επιτροπής. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ ή ο νόμιμος αναπληρωτής του υπογράφει και χορηγεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό, με βάση την απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης ελλείψεων, ο ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει σχετικά το νόμιμο εκπρόσωπο της οντότητας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος οφείλει να προσκομίσει τα ελλείποντα δικαιολογητικά εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την παραλαβή του ηλεκτρονικού μηνύματος. Εάν δεν ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο διάστημα η αίτηση απορρίπτεται.

α) Κατά της απορριπτικής απόφασης πιστοποίησης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει ένσταση, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν, της σχετικής απόφασης. Η ένσταση υποβάλλεται στον ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, και εξετάζεται από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

β) Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ, αφού προβεί σε έλεγχο όλων των υποβληθέντων στοιχείων, αποφασίζει αιτιολογημένα, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της ένστασης και κοινοποιεί την απόφαση στον ενδιαφερόμενο.

γ) Αντίστοιχη με τα (α) και (β) διαδικασία ακολουθείται σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης και των δικαιολογητικών της παρ. 5 του παρόντος άρθρου. Η ένσταση κατατίθεται από το νόμιμο εκπρόσωπο της νομικής οντότητας του άρθρου 4, παρ. 3 της παρούσας.

 
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 11:53

Ξεκίνησε η ανάρτηση των δικαιούχων Νέων Αγροτών

Written by

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την ιχνηλασιμότητα και ίδρυση τράπεζας εγχωρίου γενετικού υλικού στα σχέδια του ΥπΑΑΤ
Ανακοινώθηκε ο πίνακας κατάταξης των δικαιούχων του Μέτρου 6.1, «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ιονίων νήσων, την Περιφέρεια Πελοπονήσου και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 80 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 1.632.500 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνσωη της Περιφέρειας: Μετά την τροποποίηση και την επικαιροποίηση της Απόφασης ανάρτησης αποτελεσμάτων αξιολόγησης για το Υπόμετρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος,  γνωστοποιεί τον πίνακα των δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο πίνακας περιλαμβάνει ογδόντα (80) δικαιούχους συνολικού ποσού δημοσίας δαπάνης 1.632.500 ευρώ, καθώς και τον Πίνακα Απορριπτέων με επτά (7) μη επιλέξιμες αιτήσεις υποψηφίων.   

Ο εκάστοτε, ενδιαφερόμενος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της αίτησης ένταξης του θα πρέπει να επισκεφθεί την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχε υποβάλλει αίτηση ένταξης.

Οι δικαιούχοι που έχουν συμπεριληφθεί στον Πίνακα Αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως, με την έννοια του άρθρου 25 του νόμου 2690/1999 κατά της παρούσας απόφασης. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από την επόμενη της έκδοσης της παρούσας αποφάσεως, που υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 25/01/2018, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο.  

Σε ενδεχόμενη ένσταση ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να προσβάλλει μόνο τα στοιχεία της αξιολόγησης με τα οποία διαφωνεί και τα οποία δεν του έχουν γνωστοποιηθεί ήδη με την απόφαση  57309/23376/10-07-2017. Ενστάσεις που θα υποβληθούν και θα αφορούν ποσό ενίσχυσης ή βαθμολογία που δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την πρώτη ανάρτησης δε θα εξεταστούν, καθώς αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί με την προαναφερθείσα απόφαση.

Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων περιγράφεται λεπτομερώς στο άρθρο 18 της ΥΑ 8585/2016. Ειδικότερα, η ένσταση υποβάλλεται καταρχήν ηλεκτρονικά μέσω ΠΣΚΕ, σύμφωνα με σχετικό τυποποιημένο υπόδειγμα. Μετά την ηλεκτρονική της υποβολή, το έγγραφο της ένστασης, όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ υποβάλλεται υπογεγραμμένο από το δικαιούχο ή το νόμιμο εκπρόσωπο συνοδευόμενο από όλα τα κατά περίπτωση σχετικά στοιχεία στην οικία ΔΑΟΚ το αργότερο εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος μέσω ΠΣΚΕ, λαμβάνοντας το σχετικό πρωτόκολλο υποβολής.


Ήπειρος
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 272 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 5.404.000 ευρω.


Πελοπόννησος
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοπόννησος δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 1125 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 21.137.500 ευρώ.


Θεσσαλία
Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα των 1333 δικαιούχων, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα  25.468.500 ευρώ.

 

Πηγη

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 12:33

Ως 31 Ιανουαρίου διπλές εισφορές αγροτών ΕΦΚΑ

Written by

Λίγες ακόμα ημέρες περιθώριο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, έχουν οι αγρότες προκειμένου να εξοφλήσουν στις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ, τόσο για τον μήνα Δεκέμβριο όσο και για τις εισφορές β’ εξαμήνου του 2016.

 

Μάλιστα, η διοίκηση του φορέα ενημερώνει τους αγρότες ότι αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, (www.efka.gov.gr) προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

 

Σημειωτέον ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πρέπει οι αγρότες να έχουν εξοφλήσει και τις ασφαλιστικές τους εισφορές που αντιστοιχούν στο β’ εξάμηνο του 2016 και έχουν υπολογιστεί βάσει των παλιών ασφαλιστικών κλάσεων του ΟΓΑ (οι οποίες έχουν πλέον καταργηθεί) δίνει στους αγρότες ο ΕΦΚΑ, μετά από σχετική παράταση που δόθηκε από τους αρμόδιους του οργανισμού.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ και για όλους τους κλάδους, έως τις 31-1-2018, χωρίς προσαυξήσεις. Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και για τις εισφορές β’ εξαμήνου του πρώην ΟΓΑ.

 

Πηγη

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής:

 

Με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σας ενημερώνουμε  ότι η υποβολή των αιτήσεων στήριξης (ένταξης) θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα από 15 Ιανουαρίου 2018 έως και 16 Φεβρουαρίου 2018.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων δικαιούχων, προκειμένου να ενταχθούν στη δράση, πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος  (Π.Σ.) του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον https://registration.dikaiomata.gr/user registration/ ιστότοπο και η υποβολή των αιτήσεων στήριξης στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M1014/
Εγχειρίδια οδηγιών για την εγγραφή και την συμπλήρωση – υποβολή της αίτησης στήριξης θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στους ως άνω ιστότοπους.
Η ορθή καταχώρηση και υποβολή της αίτησης στήριξης στο Π.Σ. και η εμπρόθεσμη οριστικοποίηση της, ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων.
Η αίτηση στήριξης θα περιλαμβάνει τα αγροτεμάχια που αιτούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να είναι δηλωμένα στη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2017 (δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε.), και να είναι αρδευόμενα.


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τα αγροτεμάχια θα ελέγχονται αν είναι αρδευόμενα, καθ’ όλη τη διάρκειά της πενταετούς δέσμευσης, μέσω επιτοπίων ελέγχων και οι παραγωγοί που θα είναι στον έλεγχο πρέπει να προσκομίζουν στους ελεγκτές:

α) Βεβαίωση από ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ ή Δήμο, εφόσον πρόκειται για αγροτεμάχια αρδευόμενα από συλλογικά δίκτυα ή
β) Την άδεια χρήσης νερού (ή τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης για έκδοση άδειας χρήσης), από την αρμόδια υπηρεσία.
Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης αγροτεμαχίου ως αρδευόμενου, θα επιβάλλονται κυρώσεις, που αναλογούν σε ανάκτηση του συνόλου των καταβληθέντων χρημάτων προσαυξημένων με τους νόμιμους τόκους και απένταξη του δικαιούχου από τη δράση.
Επίσης κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης, όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ (Μεθοδολογία Α), θα πρέπει τα υπό ένταξη αγροτεμάχια που γειτνιάζουν με επιφανειακά ύδατα (ποτάμια, υδρορέματα, λίμνες, αρδευτικές διώρυγες, αποστραγγιστικές τάφρους, κ.ά.), να συμπληρώνονται από τον ενδιαφερόμενο δικαιούχο.


Διαδικασία πληρωμής

Για την χορήγηση της κατ’ έτος ενίσχυσης του προγράμματος, οι δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση πληρωμής μαζί με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε.) μέχρι την 15η Μαΐου κάθε έτους εφαρμογής, όπως προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αναφορά στον κωδικό παράλληλης δράσης στο κάθε ενταγμένο στη δράση αγροτεμάχιο και δηλώνοντας σωστά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει (αμειψισπορά ή αγρανάπαυση).

 

 

 

 

Πηγη

Πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) με την συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών στην οποία έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων. Αποφασίστηκε να διοργανωθούν μια σειρά από συσκέψεις στο Νομό με σκοπό να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα που οξύνονται και όπως αναφέρθηκε «να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση μας στο τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει τα εξής:


Εκτιμάμε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων.

Οι αγώνες μας έφεραν αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν κάποιες κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο, η σταδιακή αύξηση του ΕΦΚΑ ως το 2022, η αναβολή του φόρου επιτηδεύματος που δεν πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια με την τήρηση βιβλίων, που μπορεί να μην μας ικανοποιούν με βάση τις ανάγκες μας αλλά έδωσαν μια ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ταυτόχρονα βάλαμε φρένο στα ακόμη χειρότερα μέτρα που έχει η κυβέρνηση στα συρτάρια και θα υλοποιούσε αν δεν είχε τον φόβο των κινητοποιήσεων μας. Με τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανακοπής της επίθεσης και κάποιων κατακτήσεων σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.

Παλεύουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας ανάμεσα στα οποία είναι:

 • Να μπει τέλος στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα.
 • Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που στο όνομα της οικονομίας της αγοράς, και με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, κερδοσκοπούν σε βάρος παραγωγών και λαϊκής κατανάλωσης καθώς πουλάνε 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα που τα αγοράζουν πάμφθηνα από το χωράφι και το μαντρί.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στα σπίτια, να μείνει στο συρτάρι η απόφαση για την αύξηση του στα χωράφια. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και αυτών που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση (πχ πράσινο τέλος στο νερό).
 • Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 € προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.
 • Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα  12.000 € προσαυξημένο με 3.000 € για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι τα τεκμήρια.
 • Να μην ισχύσουν οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από συσκέψεις στο Νομό με σκοπό να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα που οξύνονται και να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση μας στο τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πολιτικές Ε.Ε και Κυβέρνησης και έχουν την διάθεση να παλέψουν για το δίκιο τους με τα αιτήματα πάλης που προβάλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και θα οριστικοποιηθούν στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα.

 • Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στο Βασιλί Φαρσάλων
 • Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στην Νίκαια.
 • Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στον Πλατύκαμπο
 • Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στην Μάνδρα
 • Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 6.30 το απόγευμα στον Τύρναβο

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες επαρχίες του Νομού και σε βασικά χωριά και το επόμενο διάστημα μαζί με περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά.

 

Πηγη

Σελίδα 1 από 13

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΟΥ ΕΛΙΑΣ

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ