Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Ανάδειξη αιωνόβιων ελιών με «μετακόμισή» τους σε κεντρικά σημεία

Σε μια ιδιαίτερη περιβαλλοντική δράση προχωρά ο δήμος Αιγάλεω, προκειμένου και να προστατεύσει αιωνόβια δέντρα ελιάς, αλλά και να αναδείξει τον συμβολικό χαρακτήρα τους και τη σημασία τους για το περιβάλλον.

Αγριελιές που έχουν πάνω από έναν αιώνα ζωής, μετακινούνται από το άλσος της πόλης όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα, προς άλλα κεντρικά σημεία, όπως είναι η νησίδα της Ιεράς οδού και η περιοχή του Κηφισού.

Πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, αυτό κρίθηκε αναγκαίο και για λόγους υγείας των δέντρων, καθώς ήταν πυκνοφυτεμένα, αλλά είχαν φυτευτεί με εντελώς άναρχο τρόπο. Η αραίωσή τους λοιπόν ήταν επιβεβλημένη κι έτσι η δημοτική Αρχή εκπόνησε ένα σχέδιο για τη μεταφύτευση και την περεταίρω ανάπτυξή τους. Πρόκειται για ελαιόδεντρα, πολλά από τα οποία είναι ογκώδη και μεγάλης ηλικίας. Ταυτόχρονα, γίνονται μεταφυτεύσεις και εντός του άλσους, αλλά με κατάλληλο σχεδιασμό και προς όφελος των ίδιων των δέντρων, αφού έτσι θα μπορέσουν να «ανασάνουν».

«Η ελιά αποτελεί ένα σύμβολο για τη χώρα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, όμως είναι και ένα τοπόσημο της Ιεράς οδού. Γι’ αυτό και επιλέξαμε τη νησίδα του συγκεκριμένου δρόμου για τη μεταφύτευση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας και στη συνέχεια τονίζει:

«Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν μικρές ελιές, που ήδη έχουμε φυτέψει. Τώρα πήραμε και μια σημαντική πρωτοβουλία μεταφύτευσης και ανάπτυξης αιωνόβιων δέντρων στην πόλη μας και στο άλσος του Αιγάλεω, ώστε να διασώσουμε ένα πολύτιμο κεφάλαιο της φύσης. Ταυτόχρονα και στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των νησίδων, αλλά και γενικότερα του περιβάλλοντος, αναδεικνύουμε την πόλη μας και αναβαθμίζουμε τον αστικό ιστό της. Με τη μεταφύτευση των ελαιόδεντρων οι δημότες θα μπορούν να περπατούν και να κυκλοφορούν πιο αρμονικά μέσα στην πόλη».

Πηγή: ΑΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.