Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Αντιστέκεται στη διόρθωση το χρηµατιστήριο βάµβακος

Είχαµε ξανά διορθωτικές κινήσεις προς τα 92 σεντς ανά λίµπρα υπό τη γενικευµένη πτώση στα εµπορεύµατα, αλλά πάλι φάνηκαν σηµάδια στήριξης σ’ αυτά τα επίπεδα οδηγώντας τις τιµές πάνω από τα 93 σεντς.

Είχαµε ξανά διορθωτικές κινήσεις προς τα 92 σεντς ανά λίµπρα υπό τη γενικευµένη πτώση στα εµπορεύµατα, αλλά πάλι φάνηκαν σηµάδια στήριξης σ’ αυτά τα επίπεδα οδηγώντας τις τιµές πάνω από τα 93 σεντς.

Νέα Υόρκη
Ο τυφώνας στις ΗΠΑ δεν προκάλεσε κάποια προβλήµατα στα βαµβακοχώραφα και η παραγωγή δείχνει σε καλή φόρµα, απλά λίγο όψιµη και φυσικά αυτό έχει κάποιο ρίσκο, ενώ παράλληλα καθυστερεί και τις φορτώσεις. Τα θεµελιώδη εξακολουθούν να είναι θετικά για το βαµβάκι, αλλά µην ξεχνάµε πως οι υπερβολικά υψηλές τιµές ήρθαν και µε τη βοήθεια κερδοσκοπικών κεφαλαίων
που πόνταραν δυναµικά σχεδόν σε όλα τα εµπορεύµατα.

Ελληνικη Αγορα
Οι τιµές για τα λευκά βαµβάκια της νέας σοδειάς πιάνουν λίγο πιο δύσκολα τα 100 σεντς ανά λίµπρα αυτή την εβδοµάδα, δεδοµένου ότι το χρηµατιστήριο έκανε µια διόρθωση. Φυσικά οι πωλητές δεν έτρεξαν να προσφέρουν ποσότητες, καθώς εκτιµάται πως το γύρισµα είναι παροδικό. Αντιθέτως φάνηκε πως υπάρχει µια ωραία ευκαιρία για καλό πριµ (βάση) επί του χρηµατιστηρίου. Ως αποτέλεσµα σηµειώθηκαν κάποιες νέες πωλήσεις σε πριµ ακόµα και λίγο πάνω από 7 σεντς ανά λίµπρα. Αναφορικά µε τη σοδειά υπάρχει η αισιοδοξία πως οι αποδόσεις θα είναι καλές και εποµένως δεν αποκλείεται να πιάσουµε τους 300.000 εκκοκισµένου (καιρού επιτρέποντος).

Πηγή: agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.