Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Διαστημικά ρεβίθια θα καλλιεργεί πλέον ο όμιλος Haifa Το πρώτο στάδιο του πειράματος των «Διαστημικών Ρεβιθιών» θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, με σκοπό να καλλιεργηθούν φυτά και να ελεγχθεί η ανάπτυξή τους στο διάστημα.

Το πρώτο στάδιο του πειράματος των «Διαστημικών Ρεβιθιών» θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, με σκοπό να καλλιεργηθούν φυτά και να ελεγχθεί η ανάπτυξή τους στο διάστημα.

Το πρώτο στάδιο του πειράματος των «Διαστημικών Ρεβιθιών» θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, με σκοπό να καλλιεργηθούν φυτά και να ελεγχθεί η ανάπτυξή τους στο διάστημα.

Οι Ισραηλινοί σπόροι και ρεβίθια είναι μέρος των προμηθειών και εξοπλισμού που θα σταλούν στον Διεθνή Διαστημικό Στάδιο (ISS) στις 19 Φεβρουαρίου 2022.
Εμπεριέχονται για βέλτιστη ανάπτυξη σε μία μικρή συσκευή η οποία ονομάζεται «μικροσκοπικό θερμοκήπιο», και θα παραδοθούν ως μέρος της 17ης υπηρεσίας ανεφοδιασμού αγαθών του οίκου Northrop Grumman’s στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στο διαστημόπλοιο Cygnus.

Τα ρεβίθια είναι μέρος μιας δράσης που ονομάζεται «Διαστημικό Ρεβίθι» και το οποίο τα ελέγξει υδροπονικές και αεροπονικές τεχνικές σχετικά με την ανάπτυξη φυτών σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Ως ένα πλούσιο σε διατροφικά οφέλη και διατροφική αξία προϊόν, τα ρεβίθια αναπτύσσονται γρήγορα και εύκολα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για διαστημική καλλιέργεια.

Ο στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή και να επιτραπεί η αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων σε μελλοντικές διαστημικές αποικίες στη Σελήνη και στον Άρη. Η ομάδα, μάλιστα, πιστεύει ότι τελειοποιώντας τις τεχνικές ελέγχου, μέρος ενός επιστημονικού πεδίου που ονομάζεται συνθετική καλλιέργεια, θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας στην καλλιέργεια φυτειών εντός διαστημικού σταθμού είτε στη Σελήνη είτε σε άλλους πλανήτες.

Περιγραφή  του διαστημικού θερμοκηπίου (© Padwa Design)

Οδηγούμενο από τον συνιδρυτή του Διαστημικού IL Yonatan Winetraub (Διδακτορικός Τίτλος Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Stanford), επιστήμονες και μηχανικοί από το Ισραήλ και το Πανεπιστήμιο του Stanford, επιχειρούν στα πειράματα με τις κώδικές ονομασίες VC fund Moon2Mars Ventures and the Desert Mars Analog Ramon Station (D-Mars , τα πειράματα θα λάβουν επιπρόσθετη αρωγή από τους μαθητές του Επιστημονικού Κέντρου Yeruham και θα υλοποιηθεί μερικώς από τον Ισραηλινό αστροναύτη Eytan Stibble (RAKIA mission, 2022).

Ο Όμιλος Haifa, ο οποίος εξειδικεύεται σε τεχνολογικά αναπτυγμένες και καινοτόμες λύσεις θρέψης για την με απόλυτη ακρίβεια γεωργία και έχει αναπτύξει μία μοναδική φόρμουλα καλλιέργειας ρεβιθιών στο διάστημα με σκοπό την υψηλής ποιότητας καλλιέργεια ανά μονάδα επιφανείας.

«Δεν είμαστε σίγουροι αν τα ρεβίθια μπορούν να καλλιεργηθούν στο διάστημα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Winetraub, ο οραματιστής πίσω από το εγχείρημα και πείραμα. ¨Η πρόκληση δεν είναι μόνο το να καλλιεργήσουμε όσα περισσότερα ρεβίθια μπορούμε, αλλά και πως θα ελέγξουμε τον τρόπο που καλλιεργούνται – ώστε να μεγιστοποιήσουμε τους  περιορισμένους φυσικούς πόρους. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να καλλιεργούμε τροφή με τους ελάχιστους πόρους, τόσο περισσότερο προετοιμασμένοι θα είμαστε για τις προκλήσεις που θα προκύψουν στην Γη, επίσης» πρόσθεσε.

Σε έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο, η Haifa προχωρά ώστε να καινοτομήσει στην μελλοντική θρέψη των φυτών λύσεις που  ταιριάζουν σε νέα και διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης των φυτών – στη Γη και τώρα στο Διάστημα. Αυτή η αποστολή δηλώνει το πρωτοποριακό πνεύμα της ανθρωπότητας, και όπως πάντα: η Haifa αναλαμβάνει  πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και να συγχαρώ όλους σας για αυτό το εκθαμβωτικό κατόρθωμα » Δήλωσε ο κύριος Natan Feldman, VP Marketing, Business Development & Innovation at Haifa Group.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.