Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Επενδύσεις στη διαφάνεια κάνει η Claas μέσω της πλατφόρμας E-Farm

Η Claas εκσυγχρονίζει τη διαδικασία αγοράς ποιοτικού μεταχειρισμένου τρακτέρ μέσω της πλατφόρμας E-Farm, στην οποία επενδύει τόσο για την διαφάνεια των πληροφοριών του μηχανήματος όσο και για τον τρόπο συναλλαγής.

Προς μια πιο μελετημένη και καινοτόμο προσέγγιση στην αγορά μεταχειρισμένων κινείται η Claas, η οποία επενδύει στην όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση των ποιοτικών μεταχειρισμένων της μέσω της πλατφόρμας E-Farm με την οποία διατηρεί δεσμούς εδώ και καιρό. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε περαιτέρω επενδύσεις στην E-Farm, μια πλατφόρμα πωλήσεων μηχανημάτων με βάση το Αμβούργο, η οποία, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλός της, Nicolas Lohr, έχει διάφορους στόχους.

Το πρώτο είναι η διαφάνεια στην αγορά μεταχειρισμένων μηχανημάτων. Αυτό σημαίνει ότι συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται στον αγοραστή όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα.

Συνεργαζόμενη με περίπου 750 αντιπροσώπους σε όλη την Ευρώπη και έναν αυξανόμενο αριθμό κατασκευαστών, η E-Farm προσπαθεί να «εμπλουτίσει την ποιότητα δεδομένων των διαφημίσεων» όπως λέει, δηλαδή δεν καταγράφονται μόνο οι προδιαγραφές του μηχανήματος, αλλά και οι πιο πρόσφατες τιμές στις οποίες διατίθενται στο δίκτυο E-Farm.

Ο δεύτερος στόχος Claas και E-Farm είναι η διευκόλυνση και ο περιορισμός της ανησυχίας σχετικά με την πληρωμή. «Επί του παρόντος, οι συμφωνίες μεταξύ χωρών βασίζονται στην προπληρωμή και έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες σχετικά με τα μηχανήματα που πληρώνονται αλλά δεν παραδίδονται», εξηγεί ο κ. Lohr. Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, η πληρωμή δεν θα πραγματοποιείται παρά μόνο πέντε ημέρες μετά την άφιξη του μηχανήματος στο σημείο παράδοσης ενώ οι αγοραστές πρέπει να «αποδείξουν» ότι διαθέτουν τα χρήματα κατά την αγορά.

Η ποιότητα είναι ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζεται από την επιθεώρηση πριν την πώληση, που πληρώνεται από τον αγοραστή. Αυτό παρέχεται από την DEKRA, μια παγκόσμια εταιρεία επιθεώρησης και πιστοποίησης η οποία συνεργάζεται με την E-Farm σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πλατφόρμα E-Farm

Ως διαδικτυακός πάροχος υπηρεσιών, η E-Farm προσφέρει στους αγοραστές και τους εμπόρους μια ολοκληρωμένη υπηρεσία: Εκτός από τις συμβουλές που προσανατολίζονται στον πελάτη, όσοι εμπλέκονται επωφελούνται κυρίως από την απλή και ασφαλή επεξεργασία αγορών, ακόμη και πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Η E-Farm ασχολείται με μεταχειρισμένα γεωργικά μηχανήματα όλων των εμπορικών σημάτων και κατασκευαστών και οργανώνει τον έλεγχο των μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων, την αγορά, τη μεταφορά και τελικά την παράδοση, κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά ενώ όλα τα μέτρα επιτρέπουν στους αγοραστές και τους πωλητές να έχουν μια ολοκληρωμένη και ασφαλή αγορά μεταχειρισμένων μηχανημάτων.

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.