Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Επιτάχυνση πληρωμής των αποζημιώσεων που αφορούν στην επιτραπέζια ελιά

Σε συνεχεία συνάντησης του βουλευτή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Γεωργαντά και με την συνοδεία εκπροσώπων Συνεταιρισμών της Φθιώτιδας, ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ζήτησε πρωτίστως την επιτάχυνση πληρωμής των αποζημιώσεων που αφορούν στην επιτραπέζια Ελιά.

Σε συνεχεία συνάντησης του βουλευτή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Γεωργαντά και με την συνοδεία εκπροσώπων Συνεταιρισμών της Φθιώτιδας, ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ζήτησε πρωτίστως την επιτάχυνση πληρωμής των αποζημιώσεων που αφορούν στην επιτραπέζια Ελιά.

Παράλληλα ο ρουμελιώτης βουλευτής έθεσε τα ζητήματα επίσπευσης ελέγχων και πληρωμών, για την ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

«Στον φίλο Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Δημήτρη Μελά, έθεσα τα ζητήματα επίσπευσης ελέγχων και πληρωμών, για να ενισχυθεί η ρευστότητα των Αγροτών μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Εστιάζω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με:

Την λειτουργία από σήμερα το βράδυ ή αύριο, της ψηφιακής πλατφόρμας, για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης της Επιτραπέζιας Ελιάς, καθώς σε ότι αφορά τη Φθιώτιδα το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι ανάγκες ρευστότητας πολλές.

Την πορεία των φετινών πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων και την προώθηση των υπολοίπων του 2021, δεδομένων των πολλαπλών αναγκών που δημιουργεί η έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου για τους Αγρότες μας.

Την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Απριλίου.

Την ενίσχυση της στελέχωσης της Διεύθυνσης της Στερεάς Ελλάδας, καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία με πολλές υποχρεώσεις που εδράζονται στο αγροτικό της χαρακτήρα των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Την επέκταση της αποδοχής των έντυπων μισθωτηρίων πέραν του 2022, σε περιοχές που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναδασμοί, όπως η Φθιώτιδα.»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.