Search
Generic filters

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Κατηγορίες

Ζιζανιοκτονία και θρέψη στο πρώτο πέρασμα πετυχαίνει ο εγχυτήρας SB16 της ολλανδικής Evers

Το SB16 (16 σειρών) αναπτύχθηκε από τον Ολλανδό κατασκευαστή Evers όχι μόνο για να εξαλείφει τα ζιζάνια μεταξύ των σειρών, αλλά για να παρέχει στον αραβόσιτο μια ώθηση υγρής κοπριάς στην αρχή της σεζόν. Το νέο μοντέλο διατίθεται με αυτόματο σύστημα διεύθυνσης.

Με τις εργοστασιακά ανεπτυγμένες κάμερες που είναι τοποθετημένες δεξιά και αριστερά του προσαρτήματος των 6,5 τόνων, ακολουθώντας τις σειρές των φυτών, και με το λογισμικό να επεξεργάζεται ξανά τις εικόνες και να στέλνει σήματα διεύθυνσης για έλεγχο στα τμήματα καταφέρνει η Evers να δώσει τον απόλυτο έλεγχο στον χειριστή της αριστερής και της δεξιάς πλευράς ξεχωριστά του συνδυασμού ζιζανιοκτονίας και θρέψης SB16 (16 σειρών). Κατασκευασμένη σε ένα πτυσσόμενο πλαίσιο πέντε τμημάτων, η παραλληλόγραμμη κατασκευή επιτρέπει στα στοιχεία της ζιζανιοκτονίας να κινούνται ελεύθερα.

Παράλληλα, οι εγχυτήρες εφαρμόζουν την υγρή κοπριά και στις δύο πλευρές της σειράς φυτών. Η εταιρεία λέει ότι η τοποθέτησή τους μπροστά από τις περιστρεφόμενες τσάπες όχι μόνο εξασφαλίζει μια καλή ανάμειξη στο πάνω μέρος -5 με 10 εκατοστά- του εδάφους, αλλά και τοποθετεί το λίπασμα κοντά στις ρίζες του καλαμποκιού χωρίς να καίει τα φυτά. Η τεχνική υποστηρίζεται επίσης ότι προσθέτει περισσότερο αέρα στο ανώτερο στρώμα του εδάφους.

Κατάλληλο για χρήση έως ότου τα φυτά φτάσουν σε ύψος περίπου 50 εκ., το SB16, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση πίσω από μια αυτοκινούμενη δεξαμενή υδαρούς πολτού, μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα προαιρετικό πνευματικό εφαρμοστή για τη σπορά μιας καλλιέργειας κάλυψης. Η νέα ναυαρχίδα «ενώνεται» με τις υπάρχουσες εκδόσεις SB8 (οκτώ σειρών) και SB12 (12 σειρών).

Ορισμένα από αυτά τα μικρότερα μοντέλα παραδόθηκαν στη Γερμανία φέτος με το σύστημα διεύθυνσης με κάμερα της Einböck (Row Guard), όπου το πλευρικό πλαίσιο αλλαγής είναι τοποθετημένο μεταξύ του δεξαμενής και της μονάδας SB. Είναι επίσης δυνατή η εισαγωγή πλαισίου διεύθυνσης από άλλο προμηθευτή. Και τα τρία μοντέλα SB διπλώνουν με πλάτος μεταφοράς που διαμορφώνεται στα 2,75 μέτρα.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Σύσταση Επιστημονικής Ομάδας για την «Πράσινη Μετάβαση» της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο τη δημιουργία Περιφερειακής Επιστημονικής Ομάδας, η οποία θα αναλάβει τη σύνταξη και παρακολούθηση του σχεδίου της «Πράσινης Μετάβασης» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου συνάντηση στη ΖΕΠ με την συμμετοχή πλειάδας θεσμικών παραγόντων.

Μη αναστρέψιμη μοιάζει η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας

Σε απόγνωση βρίσκονται στην Τουρκία με τις δραματικές συνέπειες που έφερε η «ελεύθερη πτώση» της τουρκικής λίρας, με τους πολίτες να αναρωτιούνται τι μέλλει γενέσθαι με την φτώχεια που μαστίζει τη χώρα. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν σκηνές από απελπισμένους πολίτες στις αγορές και σχολιάζουν πόσο δυσκολεύεται πλέον η ζωή τους.

Χάνει εκτάσεις το καλαμπόκι με την ουρία πάνω από τα 1.000 δολάριο ο τόνος

Τάση περιορισµού των εκτάσεων µε καλαµπόκι κατά την επερχόµενη εαρινή περίοδο σπορών καταγράφουν το τελευταίο διάστηµα οι υπηρεσίες του αµερικανικού υπουργείου Γεωργίας, όσο και στην Ευρώπη εκφράζονται ανησυχίες ότι αρκετοί παραγωγοί θα κόψουν εκτάρια εξαιτίας των υψηλών απαιτήσεων της καλλιέργειας σε λίπανση.