Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Ζιζανιοκτονία και θρέψη στο πρώτο πέρασμα πετυχαίνει ο εγχυτήρας SB16 της ολλανδικής Evers

Το SB16 (16 σειρών) αναπτύχθηκε από τον Ολλανδό κατασκευαστή Evers όχι μόνο για να εξαλείφει τα ζιζάνια μεταξύ των σειρών, αλλά για να παρέχει στον αραβόσιτο μια ώθηση υγρής κοπριάς στην αρχή της σεζόν. Το νέο μοντέλο διατίθεται με αυτόματο σύστημα διεύθυνσης.

Με τις εργοστασιακά ανεπτυγμένες κάμερες που είναι τοποθετημένες δεξιά και αριστερά του προσαρτήματος των 6,5 τόνων, ακολουθώντας τις σειρές των φυτών, και με το λογισμικό να επεξεργάζεται ξανά τις εικόνες και να στέλνει σήματα διεύθυνσης για έλεγχο στα τμήματα καταφέρνει η Evers να δώσει τον απόλυτο έλεγχο στον χειριστή της αριστερής και της δεξιάς πλευράς ξεχωριστά του συνδυασμού ζιζανιοκτονίας και θρέψης SB16 (16 σειρών). Κατασκευασμένη σε ένα πτυσσόμενο πλαίσιο πέντε τμημάτων, η παραλληλόγραμμη κατασκευή επιτρέπει στα στοιχεία της ζιζανιοκτονίας να κινούνται ελεύθερα.

Παράλληλα, οι εγχυτήρες εφαρμόζουν την υγρή κοπριά και στις δύο πλευρές της σειράς φυτών. Η εταιρεία λέει ότι η τοποθέτησή τους μπροστά από τις περιστρεφόμενες τσάπες όχι μόνο εξασφαλίζει μια καλή ανάμειξη στο πάνω μέρος -5 με 10 εκατοστά- του εδάφους, αλλά και τοποθετεί το λίπασμα κοντά στις ρίζες του καλαμποκιού χωρίς να καίει τα φυτά. Η τεχνική υποστηρίζεται επίσης ότι προσθέτει περισσότερο αέρα στο ανώτερο στρώμα του εδάφους.

Κατάλληλο για χρήση έως ότου τα φυτά φτάσουν σε ύψος περίπου 50 εκ., το SB16, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση πίσω από μια αυτοκινούμενη δεξαμενή υδαρούς πολτού, μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα προαιρετικό πνευματικό εφαρμοστή για τη σπορά μιας καλλιέργειας κάλυψης. Η νέα ναυαρχίδα «ενώνεται» με τις υπάρχουσες εκδόσεις SB8 (οκτώ σειρών) και SB12 (12 σειρών).

Ορισμένα από αυτά τα μικρότερα μοντέλα παραδόθηκαν στη Γερμανία φέτος με το σύστημα διεύθυνσης με κάμερα της Einböck (Row Guard), όπου το πλευρικό πλαίσιο αλλαγής είναι τοποθετημένο μεταξύ του δεξαμενής και της μονάδας SB. Είναι επίσης δυνατή η εισαγωγή πλαισίου διεύθυνσης από άλλο προμηθευτή. Και τα τρία μοντέλα SB διπλώνουν με πλάτος μεταφοράς που διαμορφώνεται στα 2,75 μέτρα.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.