Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Η άνοιξη στους ανθισμενους κήπους του κόσμου

Άνοιξη σημαίνει φύση, ανθισμένα λουλούδια, χρώμα, ουρανός. Τι κάνουμε, λοιπόν, ανάμεσα στα τσιμέντα; Κλείστε τα μάτια κι ελάτε μαζί μας στους πιο όμορφους κήπους του κόσμου να πάρουμε μια μυρωδιά από την πιο μοσχομυριστή εποχή.

Βερσαλλίες, Γαλλία
Με περίπου 600 σιντριβάνια, περισσότερα από 370 γλυπτά, δεκάδες χιλιόμετρα καναλιών και άπειρα στρέμματα λουλουδιών, οι Βερσαλλίες σίγουρα είναι ένα εντυπωσιακό μέρος την Άνοιξη. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην σαγηνευτεί κάποιος από τους εκπληκτικούς γαλλικού τύπου κήπους του παλατιού των Βερσαλλιών, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τον Βασιλιά Λουδοβίκο XIV και χρειάστηκαν 40 χρόνια να ολοκληρωθούν. Μαζί με το παλάτι, οι κήποι ανήκουν στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελούν το δεύτερο μνημείο με τους περισσότερους επισκέπτες του κόσμου.

 

Keukenhof, Ολλανδία
Οι τουλίπες είναι σίγουρα το σήμα-κατατεθέν της Ολλανδίας και το καλύτερο μέρος για να τις «χορτάσει» κάποιος είναι μάλλον ο κήπος Keukenhof στη Lisse. Πρωτοάνοιξε το 1950 και σήμερα αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν (και hot spot για… ινσταγκραμικές φωτογραφίες). Κάθε χρόνο, το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, ανθίζουν στον κήπο 7 εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι και άλλα πολύχρωμα λουλούδια, με περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους από 100 χώρες να τον επισκέπτονται το 2019, για τη σεζόν των 8 εβδομάδων. Κατά την πανδημία, ο κήπος πραγματοποίησε virtual tour για όσους θέλησαν να δουν έστω και μέσα από μια οθόνη, τα υπέροχα λουλούδια και χρώματα, με περισσότερα από 500 είδη τουλίπας.

 

Generalife, Γρανάδα
Έχετε ακούσει για το Alhambra, το μαυριτανικό παλάτι και φρούριο στη Γρανάδα της Ισπανίας; To Generalife είναι το πρώην θερινό παλάτι του σουλτάνου και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Alhambra, ενώ σημαίνει «κήπος του παραδείσου» ή «κήπος γιορτής». Αποτελεί ίσως το πιο γοητευτικό κομμάτι του Alhambra, χάρη στην αυλή του με το σιντριβάνι, το ατέλειωτο πράσινο, τα λουλούδια, τα μονοπάτια, τις κιονοστοιχίες και τα κιόσκια.

 

Tivoli, Ιταλία
Η Villa d’Este είναι μια πολυτελής έπαυλη του 16ου αιώνα, περίπου μια ώρα έξω από τη Ρώμη, η οποία φημίζεται για τον εκπληκτικό κήπο ιταλικής αναγέννησης. Με γλυπτά παιχνιδιάρηδων νυμφών και περισσότερα από 500 σιντριβάνια, ο κήπος ξεχωρίζει για τη φύση και την αισθητική του. Το πιο ιδιαίτερο, όμως, υγρό στοιχείο είναι το σιντριβάνι με το μουσικό όργανο που παίζει αναγεννησιακή μουσική και ολοκληρώθηκε το 1571, ενώ ανήκει και στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Κήποι Butchart, Βικτώρια, Βρετανική Κολομβία
Οι εν λόγω κήποι είναι οι πιο διάσημοι της Βικτώρια στη Βρετανική Κολομβία και συχνά αναφέρονται και ως City Gardens. Η ιστορία τους ξεκινά από την Jennie Butcher, τη γυναίκα ενός πλούσιου μεταλλωρύχου, που ήθελε να κάνει κάνει πιο όμορφο ένα λατομείο. Κι έτσι, το 1912, ξεκίνησε να το μετατρέπει σε κήπο. Σήμερα, οι κήποι Butchart περιλαμβάνουν ένα κήπο με τριαντάφυλλα, έναν ιταλικό κήπο κι έναν ιαπωνικό μεταξύ άλλων.

Πηγή: clickatlife.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.