Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Κίνα και κερδοσκόποι τραβούν το βαµβάκι υψηλότερα

Η αγορά έσπασε µε σχετική άνεση την αντίσταση των 70 σεντς και πλέον κυµαίνεται στα 71 σεντς.

Η ώθηση ήρθε από τις αγορές των Κινέζων για καλά βαµβάκια, τα οποία προορίζονται για τα κρατικά τους αποθέµατα και την επιµονή των κερδοσκόπων στις ανοδικές τους θέσεις. Φυσικά κάποια στιγµή οι κερδοσκόποι θα ρευστοποιήσουν κατοχυρώνοντας τα κέρδη τους, ενώ η Κίνα µπορεί να µειώσει τις αγορές της. Αυτό φοβούνται οι εµπλεκόµενοι και τονίζουν το ρίσκο της ανώµαλης προσγείωσης. Βέβαια, σε περίπτωση πτώσης, το χρηµατιστήριο θα βρίσκει κάποια στήριξη από τα φιξαρίσµατα τιµών των κλωστηρίων.

∆ύο είναι οι χώρες που πραγµατικά αγοράζουν σηµαντικές ποσότητες από τις περισσότερες σοδειές αυτή την εποχή. Η Κίνα, όπου οι ποιοτικές προδιαγραφές που θέτουν δυσκολεύουν την πώληση του ελληνικού και το Πακιστάν, το οποίο παραδοσιακά αγοράζει υποδεέστερες ποιότητες. Μέσα στην εβδοµάδα σηµειώθηκαν αρκετές πωλήσεις προς το Πακιστάν για βαµβάκια δεύτερων ποιοτήτων περί τα 73 σεντς παραδοτέα σε λιµάνι τους. Παράλληλα στο εσωτερικό ο διαγωνισµός της Λαµίας έκλεισε στα 1,325 ευρώ το κιλό, τιµή η οποία θεωρήθηκε ως υψηλή δεδοµένου πως τα βαµβάκια δεν ήταν λευκά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.