Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Καταθέτουν χαρτιά για να λάβουν το πριµ εξόδου οι Βρετανοί αγρότες

Να αρχίσουν να προετοιµάζονται από τώρα τακτοποιώντας ενοικιαστήρια, µεταβιβάσεις και συµβόλαια για την αγροτική γη που θα αφήσουν πίσω, συµβουλεύουν τους Βρετανούς παραγωγούς που θα ενταχθούν στο πρόγραµµα «Πληρωµές Εξόδου από το Αγροτικό Επάγγελµα» οι αγροτικοί συνεταιρισµοί.

Το πρόγραµµα θα ξεκινήσει το 2022 και έχει συγκεντρώσει πολύ µεγάλο ενδιαφέρον καθώς το ποσό που θα προσφερθεί θα προεξοφλεί τη βασική ενίσχυση που λαµβάνουν έως σήµερα για µία 5ετία. Το αντίστοιχο πρόγραµµα τα κράτη-µέλη της ΕΕ θα µπορούν να το προκηρύξουν το 2023 µε τη νέα ΚΑΠ.


Με βραδύ βήµα ο τρίλογος για την ΚΑΠ, παραµένει σε εκκρεµότητα η κουβέντα για τις ενισχύσεις

Εν τω μεταξύ, ο τρίλογος µεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων για τα τελικά κείµενα της νέας ΚΑΠ συνεχίζεται, ωστόσο, µέχρι στιγµής δεν έχουν αγγίξει σοβαρά ζητήµατα που άπτονται των άµεσων ενισχύσεων, όπως για παράδειγµα η σύγκληση, η αναδιανεµητική ενίσχυση, το πριµ νεαρών αγροτών και ο ορισµός του πραγµατικού/ενεργού αγρότη. Τα µόνα ζητήµατα που φαίνεται πως υπάρχει κάποια συµφωνία, έχουν να κάνουν µε τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις των αγροτών (η σηµερινή πολλαπλή συµµόρφωση), οι οποίες µάλλον δεν θα είναι τελικά τόσο αυστηρές.

Πηγή: agrotypos.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.