Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τα μπλόκα με συλλαλητήριο στην Agrotica 22 Οκτώβρη

Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα πλαίσια της AGROTIKA στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας.

Αναλυτικότερα, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας στο πλαίσιο των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης αγροτικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια 22 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων (ΠΕΜ),  και μετά την κινητοποίηση με μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στην Βέροια όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα μας στον αντιπεριφερειάρχη, κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις με κάθοδο στην Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου ώρα 12 το μεσημέρι στο πλαίσιο της Agrotica.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή και δίνει ως τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής το 6975919478.

Το πλαίσιο των αιτημάτων περιλαμβάνει:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής μας από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, της χαμηλές τιμές , το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Να δοθούν σε όλους τους αγρότες τα χρήματα από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ χωρίς όρους και προϋποθέσεις και παράλληλα την άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος . Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα- εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας .
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τη παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Στα Σφαγεία στα Βασιλικά 16 Οκτωβρίου οι αγροτοκτηνοτρόφοι Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους παραγωγούς σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην περιοχή Σφαγεία στα Βασιλικά την Κυριακή 16 Οκτώβρη στις 11:00.

Το πλαίσιο αιτημάτων έχει ως εξής:

•             Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

•             Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων.

•             Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.