Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Μέτρα στήριξης από τράπεζες, ασφαλιστικές στους πυρόπληκτους

Tην αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις πυρκαγιές εκφράζουν η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Ειδικότερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της ΕΑΕΕ έλαβαν σειρά πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν:

– Τη δημιουργία γραμμών υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και άλλων καναλιών επικοινωνίας.

– Την υιοθέτηση απλοποιημένων διαδικασιών fast track για την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών, καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων.

– Την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των πληγέντων ασφαλισμένων με προκαταβολές και άλλες ενέργειες όπου αυτό είναι εφικτό. Οπως επισημαίνει ο φορέας, σε κάθε καταστροφικό γεγονός, η ΕΑΕΕ προχωράει στην εκπόνηση της έρευνας των ασφαλισμένων ζημιών με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών. Στο πρόσφατο παρελθόν, η ΕΑΕΕ πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των μελών της για την εκτίμηση των ζημιών, στις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων, του σεισμού της Θεσσαλίας και των χιονοπτώσεων της «Μήδειας».

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ έλαβαν σειρά μέτρων για τους πληγέντες, περιλαμβάνοντας, για διάστημα έξι μηνών, την αναστολή της πληρωμής των κάθε μορφής ενήμερων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΑΤ. Οπως και την αποχή από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στα ως άνω μέτρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και να υποβάλουν σχετικό αίτημα. Οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα είναι σταθερά δίπλα στους πληγέντες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Για την προληπτική θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές, η ΕΕΤ έχει καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ένα πρώτο χρηματικό ποσό για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων.

Πηγή: agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.