Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρους στην ανατολική Γερμανία

Τρία νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν σε αγριόχοιρους στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών στα 49.

Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις; 10 Σεπτεμβρίου και μέσα σε αυτά, όπως επισημαίνει το υπουργείο, περιλαμβάνονται άγρια ζώα, ενώ κανένας χοίρος σε εκτροφείο δεν έχει προσβληθεί.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μάλιστα, εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τόσο τα τελευταία τρία κρούσματα όσο και τα αρχικά.

Παράλληλα, συνεχίζονται από τις γερμανικές αρχές οι εντατικές έρευνες γύρω από ορισμένα νεκρά αγριογούρουνα στο Βρανδεμβούργο, προκειμένου να εκτιμηθεί ο βαθμός εξάπλωσης της νόσου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθούν κι άλλα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους.

Για το λόγο αυτό, μετά τις πρώτες εξαγγελίες κρουσμάτων του Σεπτεμβρίου, η Κίνα Η Κίνα και μια σειρά από αγοραστές χοιρινού κρέατος απαγόρευσαν τις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των κινεζικών τιμών χοιρινού.

 Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.