Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Νέοι Αγρότες: Αστοχίες κατά την τηλεπισκόπηση υποψηφίων σε Πελοπόννησο

Τις αστοχίες που προέκυψαν στη διαδικασία τηλεπισκόπησης για τους υποψήφιους νέους αγρότες σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα κατέδειξε με πρωτοβουλία της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε, σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), με αφορμή έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΕ ΠΑΑ) του ΥΠΑΑΤ με το οποίο διαβιβάστηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα αποτελέσματα τηλεπισκόπησης γεωτεμαχίων που έχουν δηλωθεί με Τυπική Απόδοση που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ ανά εκτάριο και για τα οποία απαιτείται επιτόπιος έλεγχος.

Από τη διασταύρωση των αποτελεσμάτων που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν ενστάσεων υποψήφιων δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», αλλά και των μελετητών τους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν προκύψει αστοχίες κατά τη διαδικασία της τηλεπισκόπησης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε πρωτοβουλία για συνάντηση στα γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των τηλεπισκοπήσεων διεξοδικά, ώστε να αρθούν τυχόν αδικίες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Χριστίνα Παπαδοπούλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας και ο αρμόδιος υπάλληλος σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Βασίλειος Παπαθανασίου.

Επιπροσθέτως, έχει κανονιστεί ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτριο Μελά, το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτριο Παπαγιαννίδη, και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ (ΕΥΕ ΠΑΑ), Ευθύμιο Τσιατούρα, ώστε να θεραπευτούν τυχόν αδικίες, με γνώμονα πάντα την ισοτιμία και ίση μεταχείριση των υποψήφιων δικαιούχων.

Πηγή: froutonea.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.