Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Νέο «γάλα» από μπιζέλια φέρνει η Nestlé

Με τις vegetarian και vegan διατροφές να αυξάνονται σε δημοτικότητα, περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για το γάλα για τα καθημερινά δημητριακά, latte, επιδόρπια, ψήσιμο ή μαγείρεμα.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση γάλακτος για κάθε χρήση. Οι περισσότερες εναλλακτικές σε γάλα με βάση τα δημητριακά, τα καρύδια ή το μπιζέλι έχουν μια συγκεκριμένη γεύση, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή δεν αναμιγνύονται ή αφρίζουν καλά σε ζεστά ροφήματα. Αυτό σήμαινε ότι μπορεί να χρειαστείτε δύο ή τρεις φυτικές επιλογές για διαφορετικές χρήσεις… μέχρι τώρα.

Η Nestlé λανσάρει το Wunda, ένα νέο ποτό με βάση το μπιζέλι που είναι «επικό σε όλα», ωε εναλλακτική λύση για το συμβατικό γάλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το πιείτε κατ ‘ευθείαν, να ρίξετε πάνω από δημητριακά, να το χρησιμοποιήσετε σε ζεστά ροφήματα, να το χτυπήσετε, να το μαγειρέψετε και πολλά άλλα.

Ο Stefan Palzer, Διευθυντής Τεχνολογίας της Nestlé, λέει: Αυτό το πραγματικά ευέλικτο, νόστιμο ποτό με βάση το μπιζέλι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ινών. Η υπέροχη ουδέτερη γεύση του, η ικανότητα χρήσης του για διαφορετικές εφαρμογές και το γεγονός ότι είναι ουδέτερο από άνθρακα, το καθιστούν ιδανική εναλλακτική λύση για το γάλα Το εξαιρετικό αυτό προϊόν δημιουργήθηκε με βάση τις καταναλωτικές ανάγκες, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη τεχνογνωσία μας σε φυτικές πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα. ”

Η Wunda θα ξεκινήσει πρώτη στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, με προγραμματισμένη διάθεση και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Εκτός από την αρχική συνταγή, η σειρά Wunda περιλαμβάνει επίσης προϊόντα χωρίς ζάχαρη και σοκολάτα.

Η γκάμα Wunda είναι φτιαγμένη από κίτρινα μπιζέλια που παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και προέρχονται από τη Γαλλία και το Βέλγιο. Τα ποτά είναι πλουσιότερα σε θρεπτικά σε σύγκριση με παρόμοια φυτικά ποτά στην αγορά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλή σε ζάχαρη και λίπος, είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και αποτελούν πηγή βιταμινών D, B2 και B12. Οι πρωτότυπες συνταγές χωρίς ζάχαρη και σοκολάτα κερδίζουν βαθμολογία Nutri-Score A στην Ευρώπη.

Τα μπιζέλια είναι επίσης μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον πηγές φυτικών πρωτεϊνών. Τα ποτά Wunda είναι ουδέτερα από άνθρακα από την κυκλοφορία και πιστοποιούνται από την Carbon Trust. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πολλών μέτρων κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές κατά τη διανομή. Για εκπομπές που δεν μπορούν να εξαλειφθούν, η μάρκα θα επενδύσει σε έργα αντιστάθμισης υψηλής ποιότητας.

Πηγή: agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.