Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Οι Ιταλοί κράτησαν τη γερμανική αγορά ακτινιδίων με τη «βοήθεια» των Ελλήνων

Οι Ιταλοί το 2018 είχαν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή ακτινιδίου, με αποτέλεσμα να έχουν δυσκολίες στις εξαγωγές τους, την εμπορική περίοδο 2018/ 2019, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Υπηρεσιών για την Αγροτική Αγορά Τροφίμων (ISMEA).

Όπως φαίνεται όμως κατάφεραν να κρατήσουν το μερίδιό τους στη γερμανική αγορά, με την «βοήθεια» της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει σε έκθεσή του ο κ. Χαράλαμπος Κουναλάκης, Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (OEY) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, η πτώση των ιταλικών εξαγωγών δεν στάθηκε αρκετή ώστε να κάνει την χώρα να χάσει μερίδιό της στη γερμανική αγορά. Αυτό έγινε επειδή οι Ιταλοί πραγματοποίησαν εισαγωγές από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, ούτως ώστε να βαπτιστούν «ιταλικά» και να επανεξαχθούν στη συνέχεια στη Γερμανία. Έτσι το ιταλικό ακτινίδιο, μετά από ένα σερί κακών ετών, κατάφερε το 2019 να πρωταγωνιστήσει στην γερμανική αγορά.

Από την πλευρά του στέλεχος ιταλικής εξαγωγικής εταιρείας υποστηρίζει ότι οι Ιταλοί παραγωγοί φρούτων βασίζουν τις προσπάθειες τους στο τρίπτυχο το οποίο έχει καλλιεργηθεί από τους αρμόδιους φορείς στην ιταλική αγορά που είναι: «βιωσιμότητα τυποποίησης – καινοτομία στην παραγωγή – στοχευμένη προώθηση στις αγορές σύμφωνα με τις ανάγκες των καταναλωτών».

Συμπληρωματικά οι Ιταλοί «τρέχουν» και προγράμματα προώθησης της ΕΕ. Ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα «Made in Nature», έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και αφορά την προώθηση βιολογικών φρούτων και λαχανικών στην ιταλική, γαλλική και γερμανική αγορά.

Επίσης, οι Ιταλοί παραγωγοί φρούτων έχουν καταφέρει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να καταφέρουν να ισχυροποιήσουν το brand name των ιταλικών φρούτων στις διεθνείς αγορές και να εδραιώσουν την παρουσία τους σε αυτές.

 

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.