Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Παράταση ρωσικού εμπάργκο στην ΕΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021

Παρατείνει για ακόμα ένα χρόνο την διάρκεια των κυρώσεων σε ευρωπαϊκά προϊόντα αγροδιατροφής η Μόσχα, με αρκετές οργανώσεις παραγωγών στην Ευρώπη και ιδίως στην Ισπανία, να κάνουν πλέον λόγο για πολιτική προστατευτισμού όχι για αντικυρώσεις.

Απόφαση για την παράταση των αντι- κυρώσεων προς χώρες που έχουν εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλατίμιρ Πούτιν. Ως γνωστόν, οι συγκεκριμένες κυρώσεις που εφαρμόστηκαν πρώτη φορά το 2014, περιορίζουν τις εισαγωγές από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή την υπόθεση της Ουκρανίας και την διαμάχη επί της Κριμαίας. Μετά από τη νέα παράταση, τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2021.

Το πακέτο απαγορεύει την εισαγωγή ορισμένων αγαθών, όπως γεωργικών προϊόντων, κρέατος και ψαριών, από χώρες που υιοθέτησαν περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας. Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο κυρώσεων αρχικά εισήχθη τον Αύγουστο του 2014 ως απάντηση σε ένα πλήγμα κυρώσεων που αντιμετώπισε η Μόσχα από τις χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ωστόσο η επιμονή της Μόσχας στην απαγόρευση εισαγωγών φρούτων και λαχανικών, γίνεται πλέον αντιληπτή ως ένα προστατευτικό μέτρο, στο πλαίσιο μιας επανεκκίνησης και ενίσχυσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ρωσίας σε προϊόντα αγροδιατροφής.

 

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.