Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Παρατημένα χωράφια, ακούει κανείς;

Απόγνωση και απογοήτευση επικρατεί στον αγροτικό κόσµο που…χόρτασε από τα πακέτα ενίσχυσης σε πετρέλαιο, ζωοτροφές, λιπάσµατα…

«Καταλάβετε κάτι εσείς στην κυβέρνηση, ότι για να µας ενδιαφέρουν τα λιπάσµατα πρέπει να έχουµε χωράφια. Έτσι όπως το πάτε σε λίγο δεν θα έχουµε. Λύσατε όλα τα αλλά θέµατα; Την Κορίνθια την είδατε που καταστράφηκε λόγω ξηρασίας και ανοµβρίας; Στέρεψαν πηγές και πηγάδια και ξεράθηκαν σταφύλια και κλήµατα», σχολιάζει αγρότης, ενώ άλλος από την Αργολίδα συµπληρώνει «τι λίπασµα να ρίξουµε; Έχουν παρατηθεί όλα τα χωράφια. Μια µε τους παγετούς, µια µε τη ∆ΕΗ, πρέπει να αλλάξουµε επάγγελµα».

Υβρίδια

  • «Ο µόνος που παράγει προϊόν σε αυτήν την χώρα είναι ο αγρότης, και είναι
    ο µόνος που δεν υποστηρίζεται από το κράτος.
  • Ο αγρότης ήταν αυτός που στις τέσσερις πτωχεύσεις του Ελληνικού κράτους ξεχρέωσε την Ελλάδα, είναι αυτός που συµµετέχει σε Ποσοστό Εξαγωγών στο ΑΕΠ 35,5% και απασχολεί το 29% του εργατικού δυναµικού.
  • Μπορούν οι γραβατάκιδες να βγούν έξω από τα γραφεία τους και να δουν πως είναι το χωράφι και πως παράγει. Μπορούν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους ή θα µας πουν συγνώµη αποτύχαµε και άλλη µία φορά θα πληρώσουµε εµείς τον λογαριασµό». Τα ‘πε όλα αγρότης, σε ανάρτηση του στο θέµα για την Agrotica και τα Σχέδια Βελτίωσης…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.