Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Πριν την 25η Μαρτίου η πληρωμή των συνδεδεμένων και της ειδικής βάμβακος

Πληρωμή μέχρι την 25η Μαρτίου των συνδεδεμένων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, επιδιώκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πληρωμή μέχρι την 25η Μαρτίου των συνδεδεμένων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, επιδιώκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχετικά με τις εκκρεμότητες στο τσεκ του 2020, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς, σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο διευκρίνισε ότι έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του «πρασινίσματος» και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας.

Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης, συζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά στη συνάντηση που είχαν στην έδρα του Οργανισμού. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρει:

Εντός Μαρτίου οι συνδεδεμένες, έως Μάιο τα υπόλοιπα του “τσεκ”

 Στα 67,82 ευρώ το στρέμμα η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

 Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης, του γνωστού “τσεκ”, ζήτησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά στη συνάντηση που είχαν στην έδρα του Οργανισμού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αρχικά, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν κατά την θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του κ. Μελά ως γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την αγωνία του αγροτικού κόσμου για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των παρακρατήσεων του “τσεκ” και τόνισε την αναγκαιότητα να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα στις πληρωμές που εκκρεμούν.

Ο κ. Μελάς διευκρίνισε ότι παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η πανδημία στη λειτουργία του Οργανισμού την περίοδο που διανύουμε, καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες και θα πληρωθούν, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις εντός του Μαρτίου, ενώ τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι και τον Μάιο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει στην καταβολή, των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και στην πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Όπως ειπώθηκε, καταβάλλονται προσπάθειες η πληρωμή να γίνει πριν την 25η Μαρτίου. Επιπροσθέτως, θα υπάρξουν πληρωμές και προκαταβολές για άλλα καθεστώτα, όπως την προώθηση οίνων, διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα και τη μελισσοκομία.

Τέλος, σχετικά με τις εκκρεμότητες στο τσεκ του 2020, διευκρίνισε ότι έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του “πρασινίσματος” και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας.

Πηγή: agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.