Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Πρωτότυπη εφαρμογή «Οδηγός Λαχανόκηπου» από φοιτητές του Γεωπονικού και Οικονομικού Πανεπιστημίου

Νέα εφαρμογή προσβάσιμη σε όλους δημιούργησαν τρεις φοιτητές με στόχο την παροχή βασικών γνώσεων και βοήθειας για την καλλιέργεια λαχανικών σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Λευτέρης Φραντζεσκάκης και Μαρία Κωνσταντίνα Κοσμοπούλου, καθώς και ο απόφοιτος του Οικονομικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόρης Κοντός είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη εφαρμογή χρήσιμη και προσβάσιμη σε όλους. Η εφαρμογή “Οδηγός Λαχανόκηπου – Beta” έχει ως σκοπό την παροχή βασικών γνώσεων για την καλλιέργεια λαχανικών σε ερασιτεχνικό – οικιακό επίπεδο, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε ερασιτέχνες, αλλά και σε έμπειρους καλλιεργητές υπαίθριων λαχανικών.

Με τον Οδηγό Λαχανόκηπου δίνονται απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα, τη σωστή συντήρηση των λαχανικών, αλλά και τον κατάλληλο τρόπο και χρόνο  φύτευσης των λαχανικών της αρεσκείας μας. Επίσης, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές εύκολα και γρήγορα,  να διαλέξουν καλής ποιότητας λαχανικά και να ενημερωθούν για το πότε είναι η κατάλληλη εποχή να τα καταναλώσουν. Η έξυπνη εφαρμογή “Οδηγός Λαχανόκηπου – Beta” διατίθεται δωρεάν σε όλες τις συσκευές με λογισμικό Android και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος  να την βρει στον παρακάτω σύνδεσμο: https://play.google.com/store/apps/details?id=glm.veggieGuide&fbclid=IwAR0QC_bY4ixYA8zKTa7YQvYxMqSlPkwJ5Et3QCsWcNHF4qIriK1oCmlPaBk

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δημιουργοί της εφαρμογής Οδηγός Λαχανόκηπου – Beta αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα βιβλία: «Το αλφαβητάρι των λαχανικών ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ» και «Το αλφαβητάρι των λαχανικών ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ». Συγγραφέας των παραπάνω βιβλίων είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οποίος και επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν τα βιβλία του για αυτό το σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.