Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Σεμινάριο για την καλλιέργεια της πατάτας από 8-18 Νοεμβρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς και εμπόρους του προϊόντος όσο και σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς και εμπόρους του προϊόντος όσο και σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης.

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο «Τα πάντα για την πατάτα».

Στο σεμινάριο συμμετέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής και πιστοποιημένης Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο χρονικό διάστημα 8-18 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 διδακτικές ώρες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το σύνολο των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την καλλιέργεια της πατάτας και την εμπορική αξιοποίησή της.

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η εγγραφή με το κόστος της να ορίζεται στα 40 ευρώ.

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο «Τα πάντα για την πατάτα». Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς και εμπόρους πατάτας, σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στους φίλους της πατάτας.

Στο σεμινάριο συμμετέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής και πιστοποιημένης Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο χρονικό διάστημα 8-18 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 διδακτικές ώρες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το σύνολο των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την καλλιέργεια της πατάτας και την εμπορική αξιοποίησή της.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

 • τηλεφωνικά στο 27210 25700,
 • μέσω e-mail στο [email protected], www.kaem.gr/seminars/ και
 • στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 8/11 18:00-21:00

 • Χαρακτηριστικά & φυσιολογία, Μαρίνα Γρατσία, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου
 • Βοτανικά χαρακτηριστικά & φυσιολογία, εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία.

Πέμπτη 11/11 18:00-21:00

 • Καλλιεργητικές φροντίδες, Μιχαήλ Βερνίκος, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου
 • Φύτευση, συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί (πατάτας και πατατοσπόρου)

Δευτέρα 15/11 18:00-21:00

 • Εμπορία και προώθηση της πατάτας, Εβίτα Γκαντίνα, Ηλίας Καλφακάκος
 • Σύγχρονες πρακτικές προώθησης της λιανικής πώλησης και στρατηγικές αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων για την προώθηση της πατάτας στο πλαίσιο του χονδρικού εμπορίου.

Πέμπτη 18/11 1800-2100

 • Γαστρονομική αξία, Δημήτρης Τσουτσουλάκης
 • Ανάδειξη της γαστρονομικής αξίας της πατάτας και σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

To Kέντρο Αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου για την δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στη Μεσσηνία. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, είναι υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων (Ετ.Α.Π) και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. To Kέντρο Αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Η Ε.Α.Σ. Νάξου, με κορυφαίο της προϊόν την παραδοσιακή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ιδρύθηκε το 1926 και, από τότε έως και σήμερα, διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της συνεταιριστικής ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον αγρότη. Στην πορεία της μέσα στον χρόνο, η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις και βραβεύσεις, με κορυφαίες το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στην Ελλάδα και τα δύο Αστέρια στον Διαγωνισμό Ανώτερης γεύσης στο Ινστιτούτο iTQi των Βρυξελλών (2015, 2016, 2018). Τέλος, εκτός από την έντονη εμπορική της δραστηριότητα η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει να επιδείξει και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Πηγή : agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.