Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Σε επιτάχυνση έργων αγροτικών υποδομών εστιάζει ο Σκρέκας

Η επιτάχυνση των έργων αγροτικών υποδομών θα οδηγήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων αγροτών και θα συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην ύπαιθρο, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψη του στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά,

Ο κ. Σκρέκας, συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργαντά. επισκέφθηκε περιοχές στις οποίες προτείνεται να κατασκευαστούν φράγματα και αρδευτικά δίκτυα. Στόχος της επίσκεψης ήταν να αξιολογηθούν συγκεκριμένα σημεία που θα εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των αγροτών.
Μαζί με τον Δήμαρχο Παιονίας, Κωνσταντίνο Σιωνίδη, μετέβη στη Γρίβα Γουμένισσας και τη θέση Σελεμλή, κοντά στο αρδευτικό έργο Αρτζάν Αματόβου, ενώ με το Δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες και το Μεταξοχώρι.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κιλκίς, μαζί με τον Υφυπουργό κ. Γεωργαντά, τους Δημάρχους Παιονίας και Κιλκίς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «οφείλουμε ως Κυβέρνηση, τώρα, να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια τους, να παραμείνουν στα χωριά μας και να κερδίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα. μέσα από την ενασχόληση τους με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και με αυτό τον τρόπο να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο».

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό έδωσε εντολή να εκπονήσουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης αγροπεριβαλλοντικών υποδομών, που θα αξιοποιούν τα επιφανειακά ύδατα, το νερό της βροχής, το οποίο μας πνίγει κάποιες στιγμές και λείπει όλες τις υπόλοιπες, και αυτό το νερό να το οδηγούμε μέσα από σύγχρονα κλειστά αρδευτικά δίκτυα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.