Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Στην αγορά προϊόντα ντομάτας της Μινέρβα σε συνεργασία με Damavand

Πρεμιέρα στη λιανική έκανε η Damavand που σε συνεργασία με τη Μινέρβα τοποθετούν στην αγορά τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης υπό την ετικέτα «Χωριό», σε μεταλλική συσκευασία χωρητικότητας 410 γραμμαρίων, που διατίθεται ήδη στο λιανεμπόριο.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Damavand βρίσκεται η αύξηση της παραγωγικής της δυναμικής, με την προσθήκη νέων γραμμών στο εργοστάσιο της Καρδίτσας για την αύξηση της απορρόφησης ποσοτήτων βιομηχανικής ντομάτας κατά το προσεχές διάστημα, όπως είχε αναδείξει πρόσφατα το Agronews. Η αύξηση της παραγωγικότητας θα σημάνει την διεύρυνση των συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας, αφού επιδίωξη της εταιρείας είναι να αυξήσει το συνολικό tonnage και ταυτόχρονα την απορρόφηση ποσοτήτων στο εργοστάσιο. Ήδη υλοποιούνται κάποιες εργασίες και τρέχει ο σχεδιασμός, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να είναι περαιτέρω ενισχυμένη, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει σχετικά ο διευθυντής γεωπονικού τμήματος της Damavand, Βαγγέλης Βαγενάς στο agronews.

Στόχος για το 2021 είναι η παραγωγή 3.000 τόνων ημερησίως και συνολικά περισσότερων από 110.000 τόνων, όταν ολοκληρωθεί επένδυση. «Ήδη υφίσταται αυξημένη ζήτηση για το προϊόν μας, ενώ έχουμε πελάτες που επιθυμούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους μαζί μας», επισημαίνει σχετικά ο κύριος Βαγενάς.

Στο μεταξύ, η Μινέρβα ξεκίνησε την επικοινωνιακή της Καμπάνια για το νέο προϊόν ντομάτας, για το οποίο σε σχετικό Δελτίο Τύπου, αναφέρει:

Αυθεντική γεύση τομάτας από το Χωριό της Μινέρβα

Το Χωριό της Μινέρβα είναι το brand που έχει κερδίσει την καρδιά της ελληνικής οικογένειας, γιατί δημιουργεί προϊόντα από εκλεκτές πρώτες ύλες που συνδυάζουν την ποιότητα με τη μοναδική γεύση και αποπνέουν την αυθεντικότητα του χωριού και της ελληνικής φύσης.

Εδώ και 20 χρόνια, τα προϊόντα Χωριό μπαίνουν σε κάθε σπίτι για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού προσφέροντας εξαιρετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η οικογένεια του Χωριό μεγαλώνει συνεχώς και αγκαλιάζει μια μεγάλη γκάμα, ελαιόλαδα από τις καλύτερες ποικιλίες της ελληνικής γης, βούτυρο και μαργαρίνες από αγνά υλικά, ελληνικά τυριά που φτιάχνονται με σεβασμό στην παράδοση, ξίδι με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα.

Σήμερα, η οικογένεια του Χωριό διευρύνεται ακόμα περισσότερο και υποδέχεται μια νέα κατηγορία, αυτή των προϊόντων τομάτας. Ζουμερές, αρωματικές, ελληνικές τομάτες δημιουργούν μια σειρά προϊόντων που μεταφέρουν όλη τη νοστιμιά και τα μεσογειακά αρώματα στην κουζίνα σας.

 

Το Χωριό, με σεβασμό στην ελληνική παραγωγή, δημιούργησε προϊόντα τομάτας από 100% ελληνικές τομάτες αειφόρου καλλιέργειας, που συλλέγονται και συσκευάζονται φρέσκιες, εντός λίγων ωρών, για να διατηρήσουν αναλλοίωτη την αυθεντική γεύση τους.

Ο ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας προσφέρει αυθεντική γεύση και χρώμα στη μαγειρική. Χάρη στη βελούδινη υφή του, είναι ιδανικός για να φτιάξετε τις δικές σας σάλτσες και να δημιουργήσετε πιάτα γεμάτα φαντασία. Διατίθεται σε χάρτινη συσκευασία 500γρ. και πρακτική συσκευασία 3×250γρ.

Οι τριμμένες τομάτες είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να εμπλουτίσετε τα πιάτα σας με τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα της τομάτας. Ιδανικές για κάθε πιάτο, σε συνταγές με κρέας, ψάρι ή λαχανικά, ακόμα και στην πίτσα! Διατίθενται σε χάρτινη συσκευασία 500γρ.

Οι ψιλοκομμένες τομάτες φέρνουν τη νοστιμιά του ελληνικού καλοκαιριού στο τραπέζι σας, αφού συσκευάζονται με φροντίδα μέσα σε 24 ώρες για να διατηρήσουν το άρωμά τους. Οι ψιλοκομμένες τομάτες Χωριό προσθέτουν στα πιάτα σας όλη τη γεύση της φρέσκιας τομάτας και είναι κατάλληλες για κάθε συνταγή. Διατίθενται σε μεταλλική συσκευασία 400γρ.

Ο τοματοπολτός είναι διπλής συμπύκνωσης για να δώσει χρώμα, γεύση και υφή στα πιάτα σας. Ο τοματοπολτός Χωριό είναι ιδανικός για να προσθέσετε «σώμα» στις δημιουργίες σας και να δέσετε τις σάλτσες σας. Διατίθεται σε μεταλλική συσκευασία με πλαστικό καπάκι 410γρ.

Η καμπάνια για το λανσάρισμα της νέας σειράς δημιουργήθηκε από την DDB. Στο νέο τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Καβογιάννη, αναδεικνύεται με ευρηματικό τρόπο η αγνότητα και η νοστιμιά των προϊόντων τομάτας Χωριό.

Δείτε περισσότερα εδώ www.minervahorio.gr

Η Μινέρβα Α.Ε., μια εταιρία με εμπειρία πάνω από 115 χρόνια στον τομέα των τροφίμων, διευρύνει συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων της, με στόχο να καλύψει τις όλο και πιο απαιτητικές διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία τόσων χρόνων, αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και πρωτοπορεί, λανσάροντας προϊόντα που συνδυάζουν την καινοτομία με την ποιότητα.  

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Damavand βρίσκεται η αύξηση της παραγωγικής της δυναμικής, με την προσθήκη νέων γραμμών στο εργοστάσιο της Καρδίτσας για την αύξηση της απορρόφησης ποσοτήτων βιομηχανικής ντομάτας κατά το προσεχές διάστημα

«Επιδίωξή μας για να αυξήσουμε το συνολικό tonnage και ταυτόχρονα την απορρόφηση ποσοτήτων στο εργοστάσιο. Ήδη υλοποιούνται κάποιες εργασίες και τρέχει ο σχεδιασμός, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να είμαστε περαιτέρω ενισχυμένοι», αναφέρει σχετικά ο διευθυντής γεωπονικού τμήματος της Damavand, Βαγγέλης Βαγενάς.

Στόχος για το 2021 είναι η παραγωγή 3.000 τόνων ημερησίως και συνολικά περισσότερων από 110.000 τόνων, όταν ολοκληρωθεί επένδυση. «Ήδη υφίσταται αυξημένη ζήτηση για το προϊόν μας, ενώ έχουμε πελάτες που επιθυμούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους μαζί μας», επισημαίνει σχετικά ο κύριος Βαγενάς.

Στους 90.000 τόνους η παραγωγή ντομάτας για το 2020 – Στόχος νέες συνεργασίες με παραγωγούς σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα

Η συνολική παραγόμενη ποσότητα του εργοστασίου της Damavand υπερέβη τους 90.000 τόνους φέτος, σε σύγκριση με τους 80.000 τόνους του 2019. To σύνολο των ποσοτήτων που παρήχθη έχει ήδη διατεθεί σε πελάτες της Damavand. Ταυτόχρονα, η αύξηση της παραγωγικότητας θα σημάνει την διεύρυνση των συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας. «Εκτός από τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις θα εντάξουμε και νέους παραγωγούς στο δυναμικό μας, από περιοχές της Ελλάδας με τις οποίες δεν διατηρούμε προς το παρόν συνεργασία. Έχουμε ήδη υλοποιήσει κάποιες κινήσεις με συνεργασίες στην περιοχή της Μακεδονίας, με καλλιέργεια περίπου 1.500 στρεμμάτων σε περιοχές όπως είναι τα Μάλγαρα. Επιδίωξή μας είναι να αναπτύξουμε παραγωγικές συνεργασίες σε χωριά των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας, τα οποία δεν δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ντομάτας, ενώ σύμμαχός μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η αρνητική πορεία του βαμβακιού κατά τη φετινή χρονιά». Ας σημειωθεί ότι η Damavand συνεργάζεται συμβολαιακά με περίπου 250 παραγωγούς. Πάγια στρατηγική της εταιρείας είναι να παρακινήσει και νέους παραγωγούς να προβούν στην καλλιέργεια ντομάτας, παρέχοντας κίνητρα στην τιμή, στην πληρωμή και ποντάροντας στην δυναμική της βιομηχανικής ντομάτας, καθώς οι τάσεις στον κλάδο καταγράφονται ανοδικές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η πρώτη συνέργεια της Damavand με τη Μινέρβα στην αγορά

Ας σημειωθεί ότι η Damavand προχώρησε πρόσφατα στην ανάπτυξη του πρώτου προϊόντος λιανικής σε συνέργεια με τη Μινέρβα – στην οποία έχει επίσης επενδύσει η Deca Investments όπως και στη Damavand – , τοποθετώντας στην αγορά τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης υπό την ετικέτα «Χωριό», σε μεταλλική συσκευασία χωρητικότητας 410 γραμμαρίων, το οποίο διατίθεται ήδη στο λιανεμπόριο.

Επιπλέον, φέτος διατέθηκαν οι πρώτες ποσότητες βιολογικής ντομάτας σε πελάτη της Damavand στη Σουηδία, όπου εστάλησαν περίπου 400 τόνοι προϊόντος, ενώ σημειώνεται ότι αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία που προβαίνει στην παραγωγή βιολογικής βιομηχανικής ντομάτας.

 

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.