Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την απορρόφηση του βιοντίζελ και απειλούν και τους αγρότες με ενεργειακά φυτά θα τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ.
Η σύσκεψη στην οποία θα μετάσχει και ο Στέργιος Λίτος από τις Σέρρες, μαζί με άλλους συναδέλφους του από τη Βόρεια Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Λίτο, θα αναζητηθούν λύσεις για το πρόβλημα με το βιοντίζελ, που αφορά χιλιάδες αγρότες από τη Θεσσαλία και την Πτολεμαΐδα, έως και τον ακριτικό Έβρο.
Ο κ. Λίτος ζητά λύσεις από τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς όπως λέει ο τζίρος γύρω από τα ενεργειακά φυτά είναι μεγάλος και εξαρτάται το εισόδημα χιλιάδων αγροτικών οικογενειών, ένα εισόδημα που απειλείται με μείωση, είτε και με εξαφάνιση.
Συνολικά, σύμφωνα με τον Στέργιο Λίτο μιλάμε για ένα τζίρο της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, οπότε πρέπει οι εμπλεκόμενοι να κάνουν πίσω και να απορροφήσουν κανονικά τις ποσότητες βιοντίζελ, ώστε να μην έχουν πρόβλημα και οι αγρότες.