Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Συμμετοχή ΟΚΑΑ στην Fruit Logistica 2022

Το δρόμο για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, με εταιρίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, άνοιξε στο Βερολίνο, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), για τους χονδρεμπόρους που είναι εγκατεστημένοι στις εγκαταστάσεις του.

Ο ΟΚΑΑ, έλαβε μέρος στην Διεθνή Έκθεση Φρούτων «Fruit Logistica 2022», που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως και τις 7 Απριλίου στην Γερμανική πρωτεύουσα, εκπροσωπούμενος από τους κ. Χρήστο Κρομμύδα (Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΚΑΑ), κ. Απόστολο Αποστολάκο (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΚΑΑ) και κ. Γιάννη Τριανταφύλλη (Γενικό Διευθυντή ΟΚΑΑ), ενώ στην ελληνική αποστολή μετείχαν και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ, κ. Νίκος Καββαδίας καθώς και χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Στην Έκθεση, μεγάλες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, έρχονται σε επαφή με χονδρεμπόρους, κλείνοντας επιχειρηματικές συμφωνίες και από το stand του ΟΚΑΑ πέρασαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι, όπου ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες δράσεις του Οργανισμού, τις επιχειρήσεις που μπορούν να συνάψουν συμφωνίες αλλά και την πληθώρα ποιοτικών προϊόντων. Στην Έκθεση γίνονται παρουσιάσεις καινοτόμων δράσεων και προϊόντων από το στάδιο της παραγωγής έως την συσκευασία και την τελική διάθεση στον καταναλωτή. Σε αυτό τον τομέα, τόσο ο ΟΚΑΑ, όσο και οι παριστάμενοι χονδρέμποροι κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών εταιριών.

Η Διοίκηση του Οργανισμού είχε επαφές με αρκετούς επιχειρηματίες, προωθώντας τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά και επιβεβαιώθηκε ότι, όχι τυχαία, ο ΟΚΑΑ θεωρείται το σημείο αναφοράς στην Εφοδιαστική Αλυσίδα για φρέσκα και νωπά προϊόντα στα Βαλκάνια, εξάγοντας υψηλή τεχνογνωσία.

Η Έκθεση «Fruitlogistica» αποτελεί παγκόσμιο επιχειρηματικό γεγονός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με εξαίρεση το 2021, όπου αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.