Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Συνάντηση στη Βάθη αντιπροσωπείας Κρητικών με Κεδίκογλου

ρόπο διαχείρισης του ζητήματος που έχει ενσκήψει με την άνοδο Κρητικών αγροτοκτηνοτρόφων που ζητούν την άμεση επίλυση των κομμένων ενισχύσεων αναζητά η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να θέλει να προχωρήσει σε ένα πισωγύρισμα καταβολής ενισχύσεων χωρίς προαπαιτούμενα, όπως επιδιώκουν ορισμένες φωνές.

Τρόπο διαχείρισης του ζητήματος που έχει ενσκήψει με την άνοδο Κρητικών αγροτοκτηνοτρόφων που ζητούν την άμεση επίλυση των κομμένων ενισχύσεων αναζητά η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να θέλει να προχωρήσει σε ένα πισωγύρισμα καταβολής ενισχύσεων χωρίς προαπαιτούμενα, όπως επιδιώκουν ορισμένες φωνές.

Από το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία Κρητικών βρίσκεται στη Βάθη, όπου θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια συγκρότησης μιας επιτροπής τεχνοκρατών που θα διαχειριστεί το εν λόγω θέμα. Η συζήτηση γίνεται υπό τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά, έπειτα από τις πιέσεις που δέχθηκε το υπουργείο την περασμένη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις κινητοποιήσεις που έγιναν την ημέρα αυτή.

Οι συνομιλίες γίνονται πάνω σε μια λεπτή γραμμή πάγου, με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αν και με έντονα προβληματικές αποφάσεις (ΚΥΑ βοσκοτόπων), να δείχνει αποφασισμένη να προσπαθήσει να περιορίσει τις παθογένειες του συστήματος. Από την άλλη, οι πολιτικές πιέσεις είναι έντονες και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε η κυβέρνηση και οι τοπικοί γαλάζιοι βουλευτές να βρουν απέναντί τους τους Κρητικούς αγροτοκτηνοτρόφους, οι οποίοι ωστόσο ρίχνουν στο τραπέζι αίτημα ακύρωσης των ελεγκτικών διαδικασιών που θεσπίζονται τελευταία για την καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων.

Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.