Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Συντονισμένη στάση του εμπορίου κρατάει χαμηλά προς το παρόν το αμύγδαλο

Λίγα τα 8 ευρώ για ψίχα και 3 ευρώ στο άσπαστο για µια χρονιά όπως η φετινή. ∆ιαφαίνεται συντονισµένη στάση του εµπορίου αν και η παραγωγή είναι µειωµένη.

Αφού στεγνώσουν τα αµύγδαλα µετά τη συγκοµιδή, από την ερχόµενη εβδοµάδα αναµένεται ότι θα πέσουν στην αγορά οι πρώτες αξιόλογες ποσότητες. Σε αυτή τη φάση, το  εµπόριο δείχνει πως οι προθέσεις του είναι να κρατήσει την τιµή στα επίπεδα του 2019, όταν οι ψίχα κυµαινόταν µεταξύ των 7 και 8 ευρώ το κιλό, ενώ το άσπαστο έφτανε τα 3 ευρώ. Ωστόσο η παραγωγή είναι µάλλον περιορισµένη την τρέχουσα εµπορική περίοδο, δεδοµένων των ζηµιών που άφησε πίσω του η απρόσµενη παγωνιά του περασµένου Μαρτίου. Σε αυτή τη συνθήκη έρχεται να προστεθεί και η ενισχυµένη παγκόσµια ζήτηση, που καθιστά όλο και λιγότερο ανταγωνιστικές τις εισαγωγές.

Πάντως, όπως εξηγεί στην Agrenda έµπειρος παραγωγός, οι τιµές που θα ακουστούν το πρώτο διάστηµα θα απέχουν αρκετά από αυτές που θα ακολουθήσουναφού σε πρώτη φάση οι έµποροι θα προσπαθήσουν να κλείσουν συµφωνίες µε πιεσµένη τιµή µε παραγωγούς τα οικονοµικά των οποίων δεν επιτρέπουν την αναµονή.

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.