Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Τεχνολογίες 5G στον αγροτικό κλάδο ετοιμάζει ο όμιλος CNH σε συνεργασία με το Open Innovation Lab

Η CNH έχει ενταχθεί στο 5G Open Innovation Lab ( «5GOILab«), έναν παγκόσμιο οργανισμό καινοτομίας για τις επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά όργανα που εργάζονται για την ανάπτυξη τεχνολογιών 5G, ως κοινωνικός εταίρος. Πρώτο μέλημα η προσφορά τεχνολογιών συνδεσιμότητας 5G στον αγροτικό κλάδο.

«Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο 5G Open Innovation Lab ως ο πρώτος συνεργάτης τους στη βιομηχανία για την γεωργία ακριβείας. Αυτή η πλατφόρμα μάς δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με καινοτόμες νεοσύστατες εταιρείες και λαμπρά μυαλά που εργάζονται σε μετασχηματιστικές τεχνολογίες 5G στον αγροτικό χώρο », δήλωσε ο Scott Wine, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου CNH Industrial, οποίος ανακοινώνει επίσημα πως εργάζεται -ως μέλος του οργανισμού 5G Open Innovation Lab- επάνω στην ανάπτυξη συστημάτων διασύνδεσης μέσω 5G ώστε να προσφέρει στον αγροτικό κλάδο τις τελευταίες του καινοτομίες.

Νέες ψηφιακές τεχνολογίες σύνδεσης στο πεδίο

Μέσω της εταιρικής σχέσης αυτής, η CNH στοχεύει στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου γεωργίας ακριβείας μέσω της ανάπτυξης νέων συνδεδεμένων ψηφιακών τεχνολογιών. Αυτές οι τεχνολογίες θα επιτρέψουν στους αγρότες να ξεκλειδώσουν τις πραγματικές δυνατότητες των αγροκτημάτων τους, είπε ο Wine.

«Οι νέες ψηφιακές λύσεις συμβάλλουν στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών μειώνοντας παράλληλα το κόστος εισροών μέσω ακριβέστερης εφαρμογής, καθοδηγώντας με ακρίβεια τον εξοπλισμό σε μια προκαθορισμένη διαδρομή καθοδήγησης στον τομέα, παρέχοντας πιο προβλέψιμη συντήρηση και συνδέοντας ασύρματα το χωράφι και το γραφείο», δήλωσε ο Parag Garg, διευθυντής του τμήματος ψηφιακών λύσεων του ομίλου CNH Industrial.

Να αναφέρουμε ότι ο οργανισμός 5G Open Innovation Lab εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο του εργαστήριο ανάπτυξης εφαρμογών για τη γεωργική βιομηχανία με ειδική πρόσβαση σε ιδιωτικό δίκτυο CBRS LTE με δυνατότητα 5G, η οποία θα χρησιμεύσει ως δυναμική πλατφόρμα δοκιμών για την πιλοτική χρήση ψηφιακών αγροτικών προϊόντων στους πελάτες της.

Πηγή: agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.