Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Το αμύγδαλο, μοχλός ανάπτυξης για το Συκούριο

Πρώτο σε εξαγωγές στην κατηγορία του, το αμύγδαλο Συκουρίου και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Τεμπών, με την καλλιέργεια να αποκτά δυναμική αναπτυξιακού μοχλού, σύμφωνα με την βουλευτή Στέλλα Μπίζου, που τοποθετήθηκε σχετικά στο πλαίσιο της 20ης Γιορτής Αμυγδάλου.

«Το αμύγδαλο του Συκουρίου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών δεν είναι ένα ακόμη προϊόν που παράγεται στο νομό μας. Δεν είναι ένα επιπλέον προϊόν που απλά προστίθεται σε μια απλή λίστα προϊόντων διατροφής. Το αμύγδαλο του Συκουρίου, εκτός της υψηλής διατροφικής του αξίας, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας στην κατηγορία του και η περιοχή του Συκουρίου αποτελεί την κύρια πηγή παραγωγής του σε ολόκληρη την χώρα.


Καλό λοιπόν θα είναι όλοι να γνωρίζουμε για τι ακριβώς μιλάμε όταν καλούμαστε όχι μόνο να τοποθετηθούμε, μα πολύ περισσότερο, για να χαράξουμε ως χώρα μια στρατηγική ανάπτυξης της υπαίθρου.

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της γιορτής  που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά στο Συκούριο.

 

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της βουλευτού αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε και στέκεται με συνέπεια δίπλα στον αγρότη, βοηθώντας τον έμπρακτα να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας μιας σειράς εξωγενών παραγόντων που επηρεάζουν την παραγωγή του.

Συνεχίζουμε με σχέδιο και όραμα για να πετύχουμε την αναγέννηση της υπαίθρου.

Όλοι γνωρίζουν πως από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ασύμμετρες απειλές που δεν έχουν προηγούμενο στη μεταπολίτευση της χώρας. Ωστόσο έχουμε καταφέρει να σταθούμε όρθιοι και να πετύχουμε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που δεν έχουν καταγραφεί σε καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

Στόχος μας είναι τα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως το αμύγδαλο του Συκουρίου, να καταστούν πραγματικός μοχλός ανάπτυξης τόσο της υπαίθρου, όσο και της οικονομίας μας. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της γης σ’ αυτόν τον ευλογημένο τρόπο», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.