Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Το farm to fork γίνεται µόνο fork λόγω Ουκρανίας

Τελευταίες εξελίξεις στην αγορά λιπασμάτων…

Καλά δείχνει να το πάει ο υπουργός της πλατείας, αποφεύγοντας για την ώρα άστοχες τοποθετήσεις (σ.σ όπως ο προκάτοχος του) για µείζονα ζητήµατα. Ο ίδιος, στην τελευταία σύνοδο των Βρυξελλών, ελέω Ουκρανίας, προέκρινε ζητήµατα που λύνουν προβλήµατα ρευστότητας στους αγρότες, όπως αυξηµένες προκαταβολές των άµεσων ενισχύσεων, αύξηση του αποθεµατικού κρίσης, και χρηµατοδοτικά µέτρα µε χρήση πόρων από τον β’ πυλώνα. Στα συµπληρώµατα…διατροφής και η µηνιαία καταγραφή των αποθεµάτων κάθε κράτους-µέλους, εν αναµονή και των ειδικών αποφάσεων της Κοµισιόν για ένα πιο ολοκληρωµένο πακέτο επισιτιστικής ασφάλειας.

  •  «∆εν µπορώ να καταλάβω, γιατί διαµαρτύρονται οι αγρότες! Αφού οι παροχές της κυβέρνησης, ως προς τα καύσιµα και τα λιπάσµατα είναι τεράστιες, είναι σίγουρο ότι θα µπορέσουν να καλλιεργήσουν και σε µία ολόκληρη γλάστρα!
  • Εκεί µας οδήγησε ο αγροτικός σχεδιασµός πολλών δεκαετιών, και όχι µόνο ο πόλεµος της Ουκρανίας! Φτάσαµε στο σηµείο να ζητιανεύουµε για λίγο αλεύρι σε άλλες χώρες!
  • ∆όθηκαν προτεραιότητες αλλού και χάσαµε την αυτάρκεια µας σε αγροτικά προϊόντα, π.χ. γεµίσαµε τους κάµπους φωτοβολταϊκά, ενώ προηγείτο το γέµισµα του στοµαχιού µας…», ένα από το πολλά σχόλια για τα µέτρα…στήριξης στους αγρότες ελέω ενεργειακής κρίσης.

Πηγή: agronews.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.