Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Τρέχουν αιτήσεις πληρωμής για Σχέδια Βελτίωσης, από Οκτώβρη για Νέους Αγρότες

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις πληρωμής στα Σχέδια Βελτίωσης , με τις αισιόδοξες προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια πρώτη παρτίδα πληρωμών πριν τελειώσει ο Νοέμβριος.

 

Αναφορικά με τους Νέους Αγρότες, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις πληρωμής, με την πίστωση να υπολογίζεται να ξεκινήσει σταδιακά από τις αρχές του επόμενου έτους και πιθανότατα από τον Φεβρουάριο. Να σημειωθεί ότι αφορά όσους Νέους Αγρότες έχουν αποφάσεις ένταξης του 2017 και έχουν υλοποιήσει τριετές επιχειρηματικό σχέδιο, ενώ πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και την απαραίτητη κατάρτιση από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Ειδικότερα τώρα για τα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με ενηµέρωση του προϊστάµενου της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις ΕΥΕ ΠΑΑ, Θύµιου Τσιατούρα, αναφέρονται τα εξής:

«Στο ΠΣΚΕ έχουν ανέβει οδηγίες συµπλήρωσης της αίτησης πληρωµής καθώς και η δυνατότητα εκτύπωσης. Η δυνατότητα οριστικοποίησης του αιτήµατος πληρωµής θα ξεκλειδώσει την Πέµπτη 24 Σεπτεµβρίου. Στην περίπτωση που έχετε εντοπίσει δυσλειτουργίες, παρά τον έλεγχο που έχει ήδη γίνει από την Υπηρεσία µας, παρακαλούµε για την ενηµέρωσή µας ώστε αυτές να διορθωθούν. Την επόµενη Τρίτη θα ανέβει στην παραγωγική το αίτηµα τροποποίησης του οποίου ο έλεγχος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όπως πάντα όταν παραδίδεται ένα σύστηµα στην παραγωγική λειτουργία, έτσι και εδώ, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση κατά τις πρώτες ηµέρες λειτουργίας».

 

Υπενθυµίζεται ότι το σύστηµα των αιτηµάτων πληρωµής στα Σχέδια Βελτίωσης βρίσκεται σε δοκιµαστική λειτουργία από τις 9 Σεπτεµβρίου, ενώ πολλοί αγρότες αναµένουν πρώτα να προβούν σε τροποποιήσεις των φακέλων τους προκειµένου µετά να µπορέσουν να καταθέσουν τα τιµολόγιά τους.

Σηµειωτέον ότι από τα µέσα Νοεµβρίου υπολογίζεται να µπουν σε τροχιά οι πρώτες πληρωµές των δικαιούχων, σύµφωνα µε εκτιµήσεις του κλάδου των αγροτικών µηχανηµάτων. Σηµειώνεται επίσης πως µετά τις ενστάσεις οι δικαιούχοι (φυσικά και νοµικά πρόσωπα και συλλογικά σχήµατα) διαµορφώνονται περίπου στους 9.200, µε βάση τις λίστες που έχουν αναρτήσει οι κατά τόπους περιφέρειες.

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.