Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

150.000 ελαιοπαραγωγοί αιτήθηκαν κορονοενίσχυση, πότε πέφτουν τα πακέτα λαδολιάς, Καλαμών, κηπευτικών

Ολοκληρώνονται την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 οι αιτήσεις για το κορονοεπίδομα της λαδολιάς, που αντιστοιχούν στο πακέτο των 126 εκατ. ευρώ.

Τεράστια είναι έως και σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι αιτήσεις στην πλατφόρμα του ΥπΑΑΤ-ΟΠΕΚΕΠΕ, η απήχηση του πακέτου στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών (λαδολιά). Έτσι, πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ ανέφεραν ότι ήδη περί τους 150.000 παραγωγούς έχουν αιτηθεί ενίσχυση, όπερ σημαίνει ότι δύσκολα θα δοθεί νέα παράταση, όπως κάποιες πύλες ζητούν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πληρωμή των 126 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς, με ποσά από 300 έως 4.000 ευρώ ανάλογα τα στρέμματα που καλλιεργούν, τοποθετείται χρονικά μεταξύ 15 και 31 Δεκεμβρίου 2020. δηλαδή καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο τρέχον έτος.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στήριξης από παραγωγούς ελιάς Καλαμών, πρώιμου καρπουζιού χαμηλής κάλυψης, ανοιξιάτικης πατάτας και θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κρήτης από το πακέτο των 37,9 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, 13,6 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στην επιτραπέζια Καλαμών, για την οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης έχει εξαγγείλει και νέο μέτρο, με το νέο έτος, προκειμένου να καλυφθούν και οι κομμένοι από την Αιτωλοακαρνανία ως επί το πλείστον, λόγω των λαθών στους κωδικούς του ΟΣΔΕ.

Οι πληροφορίες εδώ αναφέρουν ότι και για αυτό το πακέτο, για το οποίο οι αιτήσεις λήγουν στις 9 Δεκεμβρίου 2020, οι πληρωμές πιθανότατα θα γίνουν μεταξύ 15 και 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.