Search
Generic filters

Κατηγορίες

Κατηγορίες

Search
Generic filters

Eνημερωτική ημερίδα Γεωπονικού και Ois Farm για το έργο DISARM

Τρέχουσα απειλή παγκοσμίως αποτελεί η αυξανόμενη αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, απαιτώντας άμεσα μια λύση τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για την ζωική παραγωγή. Στα πλαίσια, λοιπόν, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΗΟRΙΖΟΝ 2020 δημιουργήθηκε το έργο DISARM, ένα νέο θεματικό δίκτυο συνεργασίας που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται στις εκτροφές παραγωγικών ζώων.

Η υλοποίηση του άρχισε τον Ιανουάριο του 2019 μέσω συνεργασίας κτηνοτρόφων-παραγωγών, κτηνιάτρων, γεωπόνων-ζωοτεχνών, συμβουλευτικών υπηρεσιών, ερευνητών, ακαδημαϊκών και βιομηχανίας για τη καθιέρωση μιας πιο ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών στις κτηνοτροφίες, που θα περιορίσει την ανθεκτικότητα των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 15 οργανισμοί και ιδρύματα, 9 ευρωπαϊκών χωρών, με το Γεωπονικό Πανεπιστήμια Αθηνών και πιο συγκεκριμένα το Εργαστήριο Φυσιολογίας, Θρέψεως και Διατροφής Αγροτικών Ζώων να εκπροσωπεί την Ελλάδα. Στα πλαίσια, επίσης, του προγράμματος συμμετέχει και η ελληνική προβατοτροφική μονάδα Ois Farm, όπου οργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για την εξέλιξη του έργου, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Αργολίδος, με τα θέματα που συζητήθηκαν να αφορούν την επίδραση της εντατικοποίησης της κτηνοτροφίας στην ανθεκτικότητα των αντιβιοτικών και τις προσεγγίσεις των μέτρων βιοασφάλειας σε μεγάλες μονάδες, εφαρμοσμένες πάνω στην Ois Farm.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πηγή

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Δείτε επίσης

Σχετικά Άρθρα

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ξανά το πετρέλαιο μπρεντ μετά από 11 μήνες

Περισσότερα από δύο δολάρια χάνει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με το WTI να φτάνει σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα για τους αυστηρούς περιορισμούς της COVID-19 πυροδότησε ανησυχίες για τη ζήτηση.

My data-ηλεκτρονικά βιβλία και αγρότες

Επανέρχοµαι στο θέµα των ηλεκτρονικών βιβλίων ή αλλιώς My DATA και θα συνεχίσω να το κάνω µέχρι να γίνει κατανοητό από τους µεν αγρότες ότι πρόκειται για ένα τεράστιο νέο πρόβληµα, από τη δε Φορολογική ∆ιοίκηση και την ΑΑ∆Ε ότι έχουν υποχρέωση να ενηµερώσουν τις επιχειρήσεις και τους αγρότες πριν την εφαρµογή τους.

Χρηματοδότηση αγροτών με αστικούς όρους

∆ύο πράγµατα είναι αυτά που ορίζουν την επιτυχία σε έναν ευρύ τοµέα δραστηριότητας, όπως αυτός της αγροτικής παραγωγής. Ο σχεδιασµός και η χρηµατοδότηση. Στη χώρα µας, ουσιαστικά, λείπουν και τα δύο. Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο σχεδιασµός έχει εγκαταλειφθεί και απλώς ακολουθούνται ασθµαίνως κάποιες πτυχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την ίδια ώρα, πέραν των αναπτυξιακών προγραµµάτων που και πάλι είναι απόρροια της ΚΑΠ, σοβαρό σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει.

Ετικέτα «Sacred Delphi» και σύμπραξη με Microsoft στον ελαιώνα Άμφισσας θέλει ο Μητσοτάκης

Μια σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας, μέρος του οποίου έχει υποστεί σοβαρές από πυρκαγιές, δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.